Meggyleves szilvával és almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g tej70 kcal
-
58g meggy26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
33g alma16 kcal
-
35g szilva15 kcal
-
21g őszibarack8 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
19 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
234
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
750g tej420 kcal
-
350g meggy158 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g alma94 kcal
-
210g szilva91 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
114 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1407
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
35.1g tej20 kcal
-
16.4g meggy7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g citrom1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
9.4g alma4 kcal
-
9.8g szilva4 kcal
-
5.9g őszibarack2 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
2.3g víz0 kcal
Összesen
64
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
234
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2126.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 1175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.8 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 999.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3093 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
1407
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
0.8 l tej
-
4 db szegfűszeg
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 ek cukor
-
1 db alma
-
3 közepes db szilva
-
1 közepes db őszibarack
-
200 ml főzőtejszín
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- Felforraljuk a tejet, majd félretesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A meggyet bő vízben odatesszük forrni. Ha már majdnem forr, beletesszük a darabos fahéjat (kb. 2 cm-es darabokat), a szegfűszeget, a citromot, a vaníliás cukrot, cukrot, a sót. Ilyenkor tehetünk bele különböző gyümölcsöket is.
- Gyakran kavargatjuk, kóstolgatjuk és édesítjük még (ha szükséges). Ha puha a gyümölcs és elég édes már, lassan beleöntjük a főzőtejszínt.
- Állandóan kavarni kell most, hogy csomómentes legyen a lé. Közben az étkezési keményítőt vízben felengedjük, és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük szűrőn keresztül. Ettől lesz sűrűbb és krémesebb.
- Ha nincs otthon étkezési keményítő, liszttel is lehet sűríteni (2-3 ek. lisztet jól elkeverünk egy kis tejjel, és ezt öntjük a levesbe szűrőn/szitán keresztül).
- Ha felforrt a leves, rögtön zárjuk el!
- A felforrt és kihűlt tejet csak akkor öntjük a levesbe (ízlés szerint kóstolgatni kell, hogy ne legyen túl híg se), ha a leves is kihűlt. (Hideg vízben gyorsíthatjuk a kihűlési folyamatot.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9663
- Feltöltés dátuma: 2012. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Néhány évvel ezelőtt a párom anyukájánál vacsoráztunk egy nyári napon, és meggylevest készített. Mondtam, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, de megkóstoltam illedelmességből. Azóta a kedvenc levesem lett, és amint megkaptam a receptet, sokszor el is készítettem. Az egész család kedvence.