r
Nosalty Logó

Meggyleves szilvával és almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyleves szilvával és almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3093 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforraljuk a tejet, majd félretesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A meggyet bő vízben odatesszük forrni. Ha már majdnem forr, beletesszük a darabos fahéjat (kb. 2 cm-es darabokat), a szegfűszeget, a citromot, a vaníliás cukrot, cukrot, a sót. Ilyenkor tehetünk bele különböző gyümölcsöket is.
  3. Gyakran kavargatjuk, kóstolgatjuk és édesítjük még (ha szükséges). Ha puha a gyümölcs és elég édes már, lassan beleöntjük a főzőtejszínt.
  4. Állandóan kavarni kell most, hogy csomómentes legyen a lé. Közben az étkezési keményítőt vízben felengedjük, és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük szűrőn keresztül. Ettől lesz sűrűbb és krémesebb.
  5. Ha nincs otthon étkezési keményítő, liszttel is lehet sűríteni (2-3 ek. lisztet jól elkeverünk egy kis tejjel, és ezt öntjük a levesbe szűrőn/szitán keresztül).
  6. Ha felforrt a leves, rögtön zárjuk el!
  7. A felforrt és kihűlt tejet csak akkor öntjük a levesbe (ízlés szerint kóstolgatni kell, hogy ne legyen túl híg se), ha a leves is kihűlt. (Hideg vízben gyorsíthatjuk a kihűlési folyamatot.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9663
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány évvel ezelőtt a párom anyukájánál vacsoráztunk egy nyári napon, és meggylevest készített. Mondtam, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, de megkóstoltam illedelmességből. Azóta a kedvenc levesem lett, és amint megkaptam a receptet, sokszor el is készítettem. Az egész család kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...