r
Nosalty Logó

Meggyhabos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Toma
Meggyhabos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4614.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2200 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a tejjel, a cukorral és a melasszal olvadásig melegítjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, a vaníliát, a tejfölt és a kakaóval, sóval, sütőporral vegyített lisztet.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe a tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra melegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Krémhez a meggyet leturmixoljuk, egy lábasba tesszük forrni, majd a vízzel elkevert pudingporral sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és összeforgatjuk a kihűlt pudinggal.
  4. A mázhoz a tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és simára keverjük a vajjal együtt.
  5. A meggykrémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd rákenjük a csokimázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 x 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12555
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc sütim a brownie, mert nagyon gyorsan összeállítható, és ráadásul finom is. Meggyszezon idején friss meggykrémmel a tetején igazán finom süti kerekedett belőle. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...