Meggyes-vaníliás piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
43g meggybefőtt31 kcal
A tetejére
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g meggylé20 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
579
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
170g meggybefőtt122 kcal
A tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2308
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
27.3g tojás34 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
14.1g meggybefőtt10 kcal
A tetejére
-
16.6g habtejszín48 kcal
-
16.6g meggylé7 kcal
-
1.7g zselatinfix2 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1231.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
579
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4925.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1210 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 2042 mg
-
Nátrium 1437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.2 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 370.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
2308
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A tetejére
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük és megsütjük (tűpróba!).
- A vaníliapudingot megfőzzük.
- Ha kész a piskóta és meghűlt, akkor középen kettévágjuk, majd a meggyszemeket elszórjuk rajta és egy kis meggylével meglocsoljuk, majd ráöntjük a vaníliapudingot. (Az a jó, ha levehető oldala van a formának, mert a kettévágás után vissza lehet tenni, és nem folyik ki a krém!) Rátesszük a tetejét, és azt is egy kis meggylével meglocsoljuk.
- A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a meggylevet és tovább keverjük, majd a zselatinfixet és azt is elkeverjük.
- Megcsináljuk a tortazselét és azt is hozzáöntjük. Az egészet jól kikeverjük, majd ráöntjük a piskóta tetejére.
- Dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8831
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
Volt még maradék meggybefőtt a hűtőben, gondoltam valamire felhasználom. Puha, krémes és finom lett a sütike!