r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta Vivuc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivuc
Meggyes túrótorta Vivuc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 3145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd félretesszük.
  2. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a liszt felét, elkeverjük. Mivel így már sűrű a tészta, a fehérje felét is belekeverjük, csak utána adjuk hozzá a maradék lisztet. Ezek után a megmaradt fehérjét óvatosan beleforgatjuk (minél több levegő maradjon benne, mert ettől emelkedik meg a piskóta).
  3. Sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük. 175 fokon 25 perc alatt megsütjük. Míg kihűl, jöhetnek a töltelékek.

Túrókrém

  1. A habtejszínt habfixálóval felverjük.
  2. A túrót a vaníliás cukorral villával puhára törjük, majd a tejszínhabbal simára kikeverjük.

Meggyes töltelék

  1. A meggybefőttet lassú tűzön feltesszük főni. Mikor megmelegszik, kiveszünk a levéből, és elkeverjük benne a pudingport csomómentesen.
  2. Ha már forr, hozzáadjuk a cukrot és a kikevert pudingport. Addig kevergetjük, míg kocsonyás lesz az állaga.
  3. Kiveszünk belőle 5 evőkanálnyit, hozzákeverjük a langyos vízzel kikevert zselatint, és ez kerül a tetejére. A többit botmixerrel nagyjából pürésítjük, de azért maradjanak benne meggydarabok.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a túrókrémmel, majd a kihűlt pürésített meggyel. Rátesszük a tetejét, és ráöntjük a zselatinos meggyeket.
  2. Hűtőbe tesszük pihenni. Azonnal is finom, de jót tesz neki, ha pihenhet egy éjszakát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1204
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami tortát készíteni, így hát bekukkantottam a hűtőbe, és ez sült ki belőle.

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Meggyes töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...