r
Nosalty Logó

Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MMagdolna95
Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 5371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalap

A krém

A díszítés

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    304.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tortalap

A krém

A díszítés

Elkészítés

A tortalap

  1. Kettéválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, és külön tálacskába tesszük.
  2. A tojássárgáját a hét evőkanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét a két evőkanál porcukorral habbá verjük.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, aztán a sárgájához keverjük a habot és a lisztet. Lassan kavarjuk kézi habverővel, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
  4. Miután a massza összeállt, eloszthatjuk két felé, mivel így hamarabb és biztosan megsül. 180 fokon süssük.
  5. Miután a lapok kihűltek, elvágjuk középen őket.

A krém

  1. A befőtt levében megfőzzük a pudingot.
  2. Ha nem akarjuk, hogy a tortánk a "szegény" jelzőt megkapja, akkor az 5 evőkanál lisztet a tejjel simára keverjük, lassú tűzön kavargatjuk, amikor kezd sűrűsödni, javában kell kavargatni, hogy oda ne égjen.
  3. A puha vajat a 20 dkg cukorral kihabosítjuk.
  4. Összekeverjük a befőtt levében főtt pudingot a lisztből és tejből kapott péppel, és miután kihűlt, hozzáadjuk vaj és cukor keverékét.
  5. A krémet a kihűlt lapokra simítjuk.

A díszítés

  1. Tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd habbá verjük.
  2. Miután a tejszínt a tortára simítottuk, a meggyet a tetejére rakjuk.
  3. Elkészítjük a zselatint, és rácsorgatjuk a tortánk tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 920
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Ha a tortalap masszáját mégis egyben tesszük sülni, akkor a tetejére tegyünk alufóliát, hogy ne égjen el a lapunk teteje. Édesszájúak tehetnek 25 dkg cukrot is a krémbe, viszont 20 dkg cukorral a befőtt levének kellemes savanyúsága jól érezhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MMagdolna95 2 recept

Évfordulóra készítettem a tortát. Fél évvel azelőtt a párom említette, hogy régen valahol megkóstolt egy meggykrémes tortát, ami nagyon ízlett neki. Nem vagyunk nagyon édesszájúak, így a krém megfelelő lett.  Sikerült egy olyan tortát készíteni, amely nem csak szép volt, hanem ízletes is. Még a kritikus családtagoknak is ízlett, tehát úgy gondolom, hogy nem csak a szerelem beszélt a páromból, amikor azt mondta a tortára, hogy finom.  

Hozzávalók

A tortalap

A krém

A díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...