Meggyes torta MMagdolna95 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MMagdolna95
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalap
-
11g finomliszt38 kcal
-
39g tojás48 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A krém
-
62g meggybefőtt45 kcal
-
17 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
30g tej17 kcal
A díszítés
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összesen
536
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalap
-
105g finomliszt382 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A krém
-
620g meggybefőtt446 kcal
-
171 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
300g tej168 kcal
A díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
5371
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tortalap
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
A krém
-
27.2g meggybefőtt20 kcal
-
8 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
13.2g tej7 kcal
A díszítés
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
536
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 304.4 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5820.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1640 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 1684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.7 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 448.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2810 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 1092 mg
-
Retinol - A vitamin: 2768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
5371
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A tortalap
-
7 evőkanál finomliszt
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek porcukor
A krém
-
620 g meggybefőtt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
5 csapott ek finomliszt
-
3 dl tej
A díszítés
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
A tortalap
- Kettéválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, és külön tálacskába tesszük.
- A tojássárgáját a hét evőkanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét a két evőkanál porcukorral habbá verjük.
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, aztán a sárgájához keverjük a habot és a lisztet. Lassan kavarjuk kézi habverővel, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
- Miután a massza összeállt, eloszthatjuk két felé, mivel így hamarabb és biztosan megsül. 180 fokon süssük.
- Miután a lapok kihűltek, elvágjuk középen őket.
A krém
- A befőtt levében megfőzzük a pudingot.
- Ha nem akarjuk, hogy a tortánk a "szegény" jelzőt megkapja, akkor az 5 evőkanál lisztet a tejjel simára keverjük, lassú tűzön kavargatjuk, amikor kezd sűrűsödni, javában kell kavargatni, hogy oda ne égjen.
- A puha vajat a 20 dkg cukorral kihabosítjuk.
- Összekeverjük a befőtt levében főtt pudingot a lisztből és tejből kapott péppel, és miután kihűlt, hozzáadjuk vaj és cukor keverékét.
- A krémet a kihűlt lapokra simítjuk.
A díszítés
- Tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd habbá verjük.
- Miután a tejszínt a tortára simítottuk, a meggyet a tetejére rakjuk.
- Elkészítjük a zselatint, és rácsorgatjuk a tortánk tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 921
- Feltöltés dátuma: 2014. október 07.
Ajánló
Ha a tortalap masszáját mégis egyben tesszük sülni, akkor a tetejére tegyünk alufóliát, hogy ne égjen el a lapunk teteje. Édesszájúak tehetnek 25 dkg cukrot is a krémbe, viszont 20 dkg cukorral a befőtt levének kellemes savanyúsága jól érezhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
MMagdolna95
2 recept
Évfordulóra készítettem a tortát. Fél évvel azelőtt a párom említette, hogy régen valahol megkóstolt egy meggykrémes tortát, ami nagyon ízlett neki. Nem vagyunk nagyon édesszájúak, így a krém megfelelő lett. Sikerült egy olyan tortát készíteni, amely nem csak szép volt, hanem ízletes is. Még a kritikus családtagoknak is ízlett, tehát úgy gondolom, hogy nem csak a szerelem beszélt a páromból, amikor azt mondta a tortára, hogy finom.