r
Nosalty Logó

Meggyes, tejbedarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Meggyes, tejbedarás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 1858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 1858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
  2. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
  3. A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
  4. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
  6. Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
  8. A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjüka tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
  9. A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kilósúlyt helyezünk rá!)és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
  10. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 97354
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Ajánló

Desszert, uzsonna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes, tejbedarás süti
Harmathy Ildikó 313 recept

Valahol egyszer összetalálkoztunk ezzel a jó kis sütivel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...