r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos sütemény székely módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incsifincsi
Meggyes-pudingos sütemény székely módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 1248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 4985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7262.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    964.3 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 4985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Elkészítés

Töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk. Megcukrozzuk. És ráöntjük a citrom levét.
  2. Állni hagyjuk körülbelül 20 percet.

Tészta

  1. A tojásokat külön edénybe szétválasztjuk.
  2. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral (ha porcukorrá őröljük, hamarabb elolvad), addig kavarjuk, míg megvilágosodik a színe.
  3. Ezután apránként hozzáadagoljuk a lisztet, tejet is öntünk hozzá, hogy megfelelő legyen az állaga (ne legyen híg, mert a tojáshab is hígítani fogja).
  4. Ha megvagyunk, a sütőport is hozzákeverjük.
  5. Ezután felverjük a tojásfehérjét, és egynegyed részét hozzákavarjuk a tésztához (hogy meglágyítsa), majd a maradék háromnegyed részt is óvatosan hozzákavarjuk.
  6. A tésztamasszát beleöntjük a tepsibe, és rárakjuk a meggyet is.
  7. Mehet a sütőbe!

Krém

  1. A pudingport hideg tejjel (körülbelül 2 dl) csomómentesre kavarjuk, és hozzáadjuk a cukrot és egy darab tojássárgáját.
  2. Eközben odarakjuk főni a tejet (a maradék 8 dl-t).
  3. Ha megfőtt, levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a pudingot.
  4. Lassú lángon tovább főzzük, állandó kavargatás mellett.
  5. Ha megfőtt, megvárjuk, míg kihűl.

Összekészítés

  1. Ha megsült a tészta, megvárjuk, míg kihűl.
  2. Majd kettévágjuk, és lelocsoljuk a rumaromával (rumeszenc).
  3. Az egyik lapot megkenjük a pudingkrémmel, majd a másikat rátesszük.
  4. A tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5249
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-pudingos sütemény székely módra
Incsifincsi 31 recept

Ezt a receptet még dédnagymamámtól tanultam meg, a neve: egyensúlysütemény. Sokkal jobban szeretjük, mint a piskótát, és az elkészítése is jóval egyszerűbb. A tésztája jó, ha bármilyen krémes vagy gyümölcsös édességet szeretnénk, még tortának is tökéletes. 

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...