Meggyes-pudingkrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
13g margarin90 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Krém
-
25g tej14 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
21 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
Összesen
551
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
100g margarin717 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Krém
-
200g tej112 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
Összesen
4417
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
6.2g margarin45 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
6.2g mandula37 kcal
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
Krém
-
12.5g tej7 kcal
-
15.6g habtejszín45 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.8g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
21.8g meggybefőtt16 kcal
Összesen
276
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
551
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 261.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4682.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1243 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 1895 mg
-
Nátrium 918 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.4 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1751 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 1685 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 789 micro
Összesen
4417
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 dkg cukor
-
3 db tojás
-
10 dkg étcsokoládé
Krém
-
2 dl tej
-
2.5 dl habtejszín
-
4 ek cukor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
35 dkg meggybefőtt
Elkészítés
Tészta
- A margarint megolvasztjuk, kihűtjük.
- Egy legalább 3 literes fedeles tálba (kelesztőtálba) beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
- A többi hozzávalót is sorban hozzáadjuk. Rátesszük a fedelet, és fél percig erősen összerázzuk, majd fakanállal átkeverjük.
- A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, és elkenjük rajta a tésztát. Megsütjük.
- Ha kihűlt, félbevágjuk. A felső lapot nyolc szeletre vágjuk.
Krém
- A tejet, tejszínt, cukrot és a pudingport összekeverjük, felfőzzük.
- Még forrón a tésztára öntjük. Rászórjuk a meggyszemeket, kissé belenyomkodjuk.
- Ráhelyezzük kissé ferdén a szeletelt tésztát (meggyszemmel alátámasztva).
- A tetejét meghintjük porcukorral. Díszíthetjük meggyszemekkel, citromfűvel, ízlés szerint. Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1201
- Feltöltés dátuma: 2014. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Kezembe került egy "Gyorsan rázzuk, rövid ideig keverjük" sütis könyv. Ez az első, amit megsütöttem.