r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Meggyes-pudingkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4682.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1685 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint megolvasztjuk, kihűtjük.
  2. Egy legalább 3 literes fedeles tálba (kelesztőtálba) beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
  3. A többi hozzávalót is sorban hozzáadjuk. Rátesszük a fedelet, és fél percig erősen összerázzuk, majd fakanállal átkeverjük.
  4. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, és elkenjük rajta a tésztát. Megsütjük.
  5. Ha kihűlt, félbevágjuk. A felső lapot nyolc szeletre vágjuk.

Krém

  1. A tejet, tejszínt, cukrot és a pudingport összekeverjük, felfőzzük.
  2. Még forrón a tésztára öntjük. Rászórjuk a meggyszemeket, kissé belenyomkodjuk.
  3. Ráhelyezzük kissé ferdén a szeletelt tésztát (meggyszemmel alátámasztva).
  4. A tetejét meghintjük porcukorral. Díszíthetjük meggyszemekkel, citromfűvel, ízlés szerint. Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1201
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezembe került egy "Gyorsan rázzuk, rövid ideig keverjük" sütis könyv. Ez az első, amit megsütöttem.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...