r
Nosalty Logó

Meggyes párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Meggyes párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4972.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 6806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba tegyük a liszt felét, a közepében alakítsunk mélyedést, morzsáljuk bele az élesztőt, tegyünk rá kevés cukrot és vizet, majd amikor megkelt az élesztő, keverjük bele a többi hozzávalót is robotgéppel, majd kézzel, hogy könyen gyúrható tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük.
  2. A meggykompótba beleteszük a cukrot, és felforraljuk, majd belefőzzük az étkezési keményítőt, amit a vízben csomómentesre kevertünk.
  3. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, és kockákra kivagdossuk (kb 10 cm vagy ki hogy szereti), minden kockára tegyünk a töltelékből, és egyet hajtunk rajta, a széleit benyomkodjuk.
  4. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, minden párna tetejér tegyünk 2-3 kis darabka margarint (előtte tojással le lehet kenni), megsütjük.
  5. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9618
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A pékségben szoktunk reggelire vásárolni meggyes kelt párnát. Én neveztem el így, mivel sokszor kevés a töltelék benne, és valljuk be jobb a házi, így anyukámmal gondoltuk, ezután mi sütünk ilyet. Ez nagyobb adag, 18 db jött ki nekünk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...