Meggyes márványtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
töltelék
-
23g mascarpone92 kcal
-
36g habtejszín106 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
23g meggybefőtt16 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
vajkrém
-
45g vaj326 kcal
-
27g porcukor106 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
950
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
370g tönkölybúza liszt1251 kcal
-
380g cukor1471 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
töltelék
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
250g meggybefőtt180 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
vajkrém
-
500g vaj3585 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
10447
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
-
11.5g tojás15 kcal
-
12.9g tönkölybúza liszt44 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
töltelék
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
14g habtejszín41 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
8.7g meggybefőtt6 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
vajkrém
-
17.5g vaj125 kcal
-
10.5g porcukor41 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
365
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
950
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.6 g
Zsír
-
Összesen 675.1 g
-
Telített zsírsav 352 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5717.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 877 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 826 mg
-
Foszfor 2988 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1048.6 g
-
Cukor 735 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 598.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5001 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 1020 mg
-
Retinol - A vitamin: 4916 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1049 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2105 micro
Összesen
10447
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
37 dkg tönkölybúza liszt
-
38 dkg cukor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
töltelék
-
25 dkg mascarpone
-
4 dl habtejszín
-
8 g porcukor
-
25 dkg meggybefőtt
-
2 csomag habfixáló
vajkrém
-
500 g vaj
-
300 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
Elkészítés
piskóta
- A tojások sárgáját a 3/4 cukorral habosra keverjük, majd a maradékkal és egy csipet sóval a fehérjét.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és a felvert tojássárgájához adagoljuk fokozatosan. Vízzel hígítsuk addig, míg el nem keveredik alaposan a liszt és a tojás.
- Amikor ez kész, hozzáforgatjuk óvatosan a felvert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett, 26 cm tortaformába öntjük, majd 160 fokos sütőbe tesszük.
töltelék
- A mascarponét összekeverjük a cukorral, és a tejszínt a habfixálóval felverjük.
- A mascarponéba keverjük a meggyszemeket, majd habot is apránként.
- A kihűlt piskótalapok között megkenjük a krémmel.
vajkrém
- A robotgéppel fellazítjuk a vajat, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot, ha nagyon híg, akkor tegyünk még bele porcukrot, akkor jó, mikor kemény, masszív állaga lesz. Végén adjuk hozzá a vanília kivonatot. Akár lazíthatjuk is a krémet 2 ek. tejjel. A torta külsejét kenjük be vele.
- Díszíthetjük gyümölcsökkel ízlés szerint, én fehér és piros fondanttal vontam be. A szélén lévő díszt pedig ugyanezzel a vajkrémmel csináltam, pár meggy, áfonya és virág díszítésével.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 984
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szülinapi megrendelésre készült ez a tortám, és sok pozitív visszajelzést kaptam rá :)