r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos muffin mogyorókrémesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos muffin mogyorókrémesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2883.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport, a mákot és a fahéjat, majd ezt is hozzászitáljuk a vajas keverékhez.
  3. Az így kapott tésztába reszeljük a citrom héját, és ha túl sűrű lenne, akkor a citrom levével lazítjuk. Végül hozzáadjuk a magozott meggyet is.
  4. A sütőt előmelegítjük, a tésztát egyenletesen a muffintepsibe adagoljuk, és megsütjük.
  5. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd a tetejére nutellát kanalazunk, késsel szépen elkenjük rajta, és kókuszreszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6916
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

A tetejét bármivel lehet díszíteni, éppen ami van otthon, cukormáz, csokimáz, marcipán, vajkrém, mascarponekrém, keményre vert tejszínhab, bármi amit megkívánunk, de díszítés nélkül is irtó finom!

Receptkategóriák

Stahl Judit recept. Ha valami karácsonyízű sütire vágyom, akkor mindig ezt a muffint készítem, nagyon egyszerű és nagyon fincsi. Másnap is puha marad (ha marad). :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...