r
Nosalty Logó

Meggyes-kókuszos pávaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-kókuszos pávaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 4571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját. Összeállítjuk a tésztát és fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  2. A tojások fehérjét a porcukorral felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és mindkét hosszabbik oldalán egy csíkban felrakjuk a meggyet. Két oldalról ráhajtjuk a tésztát, feltekerjük úgy, hogy középen ne érjen össze a két oldal.
  4. Az üres részbe végig pakolunk egy csíkban a tojásos kókuszból. Úgy osszuk el a masszát, hogy mindhárom tésztánkba jusson.
  5. Megsütjük, és szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 25226
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Aki szereti variálni a sütést, szereti a változatosságot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy TV-műsorban láttam, elkészítettem, és nagyon ízlett. A metszeténél olyan, mint egy szempár, innen a neve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...