r
Nosalty Logó

Meggyes kavart süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Meggyes kavart süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4648.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4316 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimagozzuk a meggyet. A lisztet kimérjük egy tálba, és elvegyítjük benne a sütőport.
  2. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaniliát. Jól kikeverjük, míg homogén, krémes állaga lesz. Ezután felváltva adagoljuk hozzá kanalanként a lisztet és a tejet, folyamatosan kavargatva. Végül belereszeljük a citromhéjat is.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, 180 °C-ra állítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenünk zsiradékkal + megszórjuk liszttel), és egyenletesen beleterítjük a tésztát. A magozott meggyet rápakoljuk. Tipp: ha van türelmünk, egyenként rakjuk rá a meggyet, éspedig oly módon, hogy minden egyes meggyszemet lisztbe mártunk, és úgy tesszük a tésztára. Bár ez a módszer kicsit "macerás", viszont cserében nagyon szép lesz a sütink, ugyanis ezzel a módszerrel nem süllyednek le a meggy szemek az aljára. :)
  4. 35 percig sütjük. Díszítésként megszórjuk porcukorral a tetejét. Szépen szeletelni csak teljes kihűlés után lehet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9078
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem piskóta! A meggyes piskótát is szeretem, de ez a kavart süti megőrzi puha, omlós állagát napokig, a hamar kiszáradó piskótával szemben - feltéve, hogy nem fogy el azonnal, ahogy felszeleteljük. Szerencsére három meggyfánk is van a kertben, így meggyszezonban gyakran sütöm, és imádja az egész család. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...