r
Nosalty Logó

Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-joghurtos-diétás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3500 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 6 dl joghurt (Ez négy kis pohár LIGHT joghurtot jelent, ebből három meggyes joghurt és egy natúr.)
  • 1 csomag zselatinfix
  • 500 g meggy (Lehet fagyasztott is, ekkor fel kell olvasztani, le kell csepegtetni, és úgy használni.)
  • 10 g cukormentes csokoládé (Keserű, cukormentes változatot használtam díszítésképp.)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá turmixoljuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a tejet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is eldolgozzuk a tojásos masszában.
  3. Időközben a sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es, lecsatolható oldalú tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát vajazzuk-lisztezzük, végül beleöntjük a masszát. Légkeverésesen, 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. A krémet érdemes akkor elkezdeni, ha a piskóta már kihűlt, mert két perc alatt megvan, és rögtön formába kell önteni. A zselatinfixet négy evőkanál vízzel elkeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük - NEM forrásig, csak olvadásig.
  2. A kétféle joghurtunkat összekeverjük, ha elkészült a zselatin, azt is jól eldolgozzuk benne.
  3. A piskóta tetejére egy sorban elsimítjuk a meggyet, majd ezt nyakon öntjük a joghurtos keverékkel.
  4. Hűtőben állhat egy éjszakát is, hogy jól megdermedjen, de kb. 2-2,5 óra alatt is vállalható lesz az állaga.
  5. Tálalás előtt keserű csokit reszelhetünk rá, nagyon feldobja az összképet, és ízre sem utolsó :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 737
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 62815
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Ajánló

ÁPDÉT: a piskótát ha fekete kávéval locsoljuk, mielőtt beborítjuk a meggyel, igen sokat dob az összhatáson. Akinek pedig kalóriaügyileg belefér, az a meggyet rumban áztathatja, majd úgy teheti a piskótára.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: cukormentes receptek

Receptjellemzők

Egészséges alapanyagokból ehetőt alkotni nem mindig egyszerű. Ez a sütemény pedig annyira jól sikerült, hogy regisztrálnom kellett, lefotóznom és feltöltenem. Egy szelet kb. 100 kcal, enjoy :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...