Meggyes-grízes rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38g tejföl74 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
58g cukor223 kcal
-
75g búzadara270 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
921
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g tejföl297 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
300g búzadara1080 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
3680
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
11.2g tejföl22 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
17.2g cukor67 kcal
-
22.5g búzadara81 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
26.2g meggybefőtt19 kcal
-
11.2g réteslap33 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
275
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
921
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 102 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4210.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 1122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.6 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 189.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
3680
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
-
150 g tejföl
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 bögre búzadara
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
35 dkg meggybefőtt
-
1 csomag réteslap
-
1 ek porcukor
Elkészítés
- Először elkészítjük a tölteléket.
- A tejfölt keverőtálba borítjuk, majd a tejfölös pohárral mérjük ki a többi hozzávalót, és a magozott meggy kivételével az összeset a tejfölhöz keverjük (étolaj, cukor, búzadara, tojás, vaníliás cukor, sütőpor, és egy kevés a meggybefőtt levéből). A magozott meggyet szűrőkanálba tesszük, és lecsepegtetjük.
- A tejfölös-búzadarás keveréket állni hagyjuk 20-30 percig, hogy a búzadara szemek megszívhassák magukat. Ezután a réteslapokat duplán fogva tiszta konyharuhára terítjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd rákanalazzuk a töltelék egyharmad részét. Megszórjuk magozott meggyekkel, majd a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
- Kivajazott tepsire tesszük a tekercset, majd a többi réteslapot is hasonló módon megtöltjük. Amikor az összes tekercsünk kész (nekem 3 ilyen tekercsem lesz egy 6 lapos réteslap csomagból), a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 791
- Tegnapi nézettség: 45
- 7 napos nézettség: 301
- Össznézettség: 255522
- Feltöltés dátuma: 2010. október 28.
Ajánló
Meggy helyett cseresznyével is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagymamám régen mindig ilyen rétest készített nekünk. Igaz, ő a saját maga nyújtotta réteslapból sütötte, és horvát rétesnek hívta. A túrós, a mákos és az almás rétes mellett ez a változat is mindig ott szerepelt a családi "rétes top5" -ben. :) Én ma már csak a bolti réteslapból készítem el, de szerintem így is nagyon finom.