r
Nosalty Logó

Meggyes - diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arandeira
Meggyes - diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat elővesszük a hűtőből, s a meggyet egy szűrőkanálban lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A jó muffin alapja, hogy a száraz és a nedves összetevőket külön-külön készítsük elő. Amikor a kettőt majd összeelegyítjük, ne kevergessük már hosszan!
  3. Egy tálban a lisztet a dióval, sütőporral, szódabikarbónával és sóval összekeverjük.
  4. Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, majd a tejföl és tej keverékét. Ha a vaj nem elég olvadt, mikróban lehet rásegíteni, 640 watton 20 másodpercig melegítjük.
  5. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a kikevert vajas masszát, összedolgozzuk, és hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet.
  6. A tésztát muffinsütő formába töltjük (12 darab lesz belőle), sütőben megsütjük. (Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert össszeesik!) Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e (egy fogpiszkálót döfünk a tésztába, ha nem ragad rá a tészta, akkor már kész). 5-10 percre még érdemes a formában hagyni hűlni, majd lehet nasizni!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27802
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

A vasárnapi bableves után édes tésztára vágyott a család. Diót és meggybefőttet találtam a kamrában - így alakult ki ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...