r
Nosalty Logó

Meggyes-diós-mogyorókrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Meggyes-diós-mogyorókrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7900.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    3431 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 5287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a szilvalekvárt, a fahéjat és a 3 ek mogyorókémet.
  3. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérjét.
  4. Hozzáadjuk a magozott meggyet, és belemorzsoljuk a diót és a csokit, vigyázva, hogy ne törjük nagyon apróra.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  6. A tetejét -még langyosan- megkenjünk istentelen mennyiségű mogyorókrémmel, hadd olvadjon bele a tésztába.
  7. Szeleteljük fel, üljünk le vele egy könyv vagy a tévé elé, vagy ahova akarunk, csak nyugi legyen, és lehiggadhatunk. Az élet mégis szép.:)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5553
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Itt ülök a gép előtt, töltöm fel a receptet, és a maradékot eszem kávéval. Hát így is nagyon tuti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Semmi különös története nincs. Este kilenckor sütit akartam enni, és amilyen napom volt, úgy döntöttem, meg is érdemlem. Az gyakorlatilag kizárt volt, hogy bármiért is elmenjek a boltba, úgyhogy összedobáltam mindent, amit otthon találtam. A meggy és a dió mennyisége opcionális. Ha lett volna, még aszalt szilvát tehettem volna bele, de így is elfogyott, sec/perc alatt, le sem tudtam fotózni normálisan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...