r
Nosalty Logó

Meggyes csokoládé szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pumpkin
Meggyes csokoládé szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 3829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
  3. A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
  5. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuka kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjüka vajas csokit és a meggyeket.
  6. A masszát a formákba kanalazzukés betesszüka forró sütőbe. 8 percig sütjük200 fokon.Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
  7. Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
  8. Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnaltányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14012
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Ajánló

Édes vörösborral meg lehet bolondítani a meggyszószt és ugyanazt a vörösbort lehet fogyasztani hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pumpkin 1 recept

Be kell valljam, imádom a csokit, minden formában és minden mennyiségben. Az egyik kedvenc csokis sütim a csokiszuflé. Sokszor elkészítettem már, az összeállítása könnyű, de vigyázni kell, nehogy túlsüssük. Ha eltaláljuk a sütési időt egy, a sütemény közepében lapuló, fantasztikus forró csokifolyam lesz a jutalmunk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...