Meggyes csokoládé szuflé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pumpkin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
25g meggy11 kcal
-
42g meggylé17 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
17g teavaj120 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
3 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6 kcal
-
2g teavaj17 kcal
-
4 kcal
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
150g meggy68 kcal
-
250g meggylé100 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
18 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g teavaj100 kcal
-
23 kcal
Összesen
3829
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
11.4g meggy5 kcal
-
19.1g meggylé8 kcal
-
15.2g étcsokoládé83 kcal
-
7.6g teavaj55 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
19.1g mascarpone77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.1g teavaj8 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
293
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 278.9 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2157.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.8 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 285.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1272 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1159 micro
Összesen
3829
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg teavaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg mascarpone
-
1 csapott ek porcukor
-
1 csipet só
-
1 db fahéjrúd
-
2 db szegfűszeg
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
- A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuka kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjüka vajas csokit és a meggyeket.
- A masszát a formákba kanalazzukés betesszüka forró sütőbe. 8 percig sütjük200 fokon.Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
- Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
- Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnaltányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14012
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Ajánló
Édes vörösborral meg lehet bolondítani a meggyszószt és ugyanazt a vörösbort lehet fogyasztani hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pumpkin
1 recept
Be kell valljam, imádom a csokit, minden formában és minden mennyiségben. Az egyik kedvenc csokis sütim a csokiszuflé. Sokszor elkészítettem már, az összeállítása könnyű, de vigyázni kell, nehogy túlsüssük. Ha eltaláljuk a sütési időt egy, a sütemény közepében lapuló, fantasztikus forró csokifolyam lesz a jutalmunk...