r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Meggyes-csokis piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    260.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3 részével és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosrakeverjük.
  2. A tojássárgája habjához óvatosanhozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, majd fakanállal apránként belekeverjük az átszitált lisztet. Óvatosan a szélétől a közepefelé keverjük a masszát.
  3. Ha csomómentesen elkevertük, a massza egyik felét átöntjük egy másik edénybe és kakaóporral színezzük.
  4. Sütőpapírral kibélelt külön-külön tepsibe öntjük a masszákat. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémekhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd folyton keverve főzzük, amíg sűrű nem lesz a krém. Ha kész, lehűtjük, közben többször kevergetjük (ha mégis csomós lett vagy bebőrösödött, botmixerrel kisimítjuk).
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. A kész krémet 3 felé osztjuk (két kisebbre és egy nagyobbra).
  9. Az első kisebbik krémet meghagyjuk fehéren.A nagyobbik adag krémet pedig összekeverjük a kakaóporral.
  10. A meggy felétlecsöpögtetjük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezt a pépet hozzáadjuk a harmadik adag krémhez. Ehhez a krémhez még hozzákeverünk 2 kk zselatint is, hogy jobb tartása legyen.
  11. Ha kihűlt a kész piskótánk, mind a 2 lapot kettészeljük, így 4 egyforma lapot kapunk (2 fehéret és 2 kakaósat).
  12. Alulra az egyik kakaós lap kerül, erre kenjük a meggyes krémet, rátesszük az egyik fehér piskóta lapot, erre kenünk a csokis krémből egy réteget, majd megint a kakaós piskóta lap következik, amire a fehér krém kerül. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, és az egészet egyenletesen befedjük a csokis krémmel.
  13. A tetejét meggyel díszítjük. Majd minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x34x3,5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13389
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Tipp: Nem szükséges 2 tepsiben sütni. Mivel nekem sincs 2 egyforma tepsim, én úgy csináltam, hogy a sütőpapírt úgy tettem bele a tepsibe, hogy a felezővonalnál a sütőpapír közepét kihajtottam. Így olyan lett, mint egy fal, és nem engedte összefolyni a 2 féle tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit kifejezetten a receptversenyre készítettem, de mivel amúgy is jöttek vendégek, összekötöttük a kellemeset a hasznossal, így alig marad belőle. Imádom az olyan sütiket, amelyek nem túl édesek, és habkönnyű a tésztájuk. Na ez szerencsére pont ilyen lett!:)  Meggyes csokis csodának neveztem el, így lette belőle ME-CSODA.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...