Meggyes-csokis piskótakocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bridge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
A krémhez
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
46 kcal
A krémhez
Összesen
5145
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
20.6g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
28.1g tej16 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
11.7g vaj84 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
9.4g meggy4 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
241
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 260.6 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4562 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1236 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.4 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 527.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1232 mg
-
Retinol - A vitamin: 2297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1781 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2170 micro
Összesen
5145
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
6 dl tej
-
5 púpozott ek finomliszt
-
12 dkg porcukor
-
2.5 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál zselatin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3 részével és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosrakeverjük.
- A tojássárgája habjához óvatosanhozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, majd fakanállal apránként belekeverjük az átszitált lisztet. Óvatosan a szélétől a közepefelé keverjük a masszát.
- Ha csomómentesen elkevertük, a massza egyik felét átöntjük egy másik edénybe és kakaóporral színezzük.
- Sütőpapírral kibélelt külön-külön tepsibe öntjük a masszákat. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
- A krémekhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd folyton keverve főzzük, amíg sűrű nem lesz a krém. Ha kész, lehűtjük, közben többször kevergetjük (ha mégis csomós lett vagy bebőrösödött, botmixerrel kisimítjuk).
- A vajat habosra keverjük a porcukorral.
- A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
- A kész krémet 3 felé osztjuk (két kisebbre és egy nagyobbra).
- Az első kisebbik krémet meghagyjuk fehéren.A nagyobbik adag krémet pedig összekeverjük a kakaóporral.
- A meggy felétlecsöpögtetjük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezt a pépet hozzáadjuk a harmadik adag krémhez. Ehhez a krémhez még hozzákeverünk 2 kk zselatint is, hogy jobb tartása legyen.
- Ha kihűlt a kész piskótánk, mind a 2 lapot kettészeljük, így 4 egyforma lapot kapunk (2 fehéret és 2 kakaósat).
- Alulra az egyik kakaós lap kerül, erre kenjük a meggyes krémet, rátesszük az egyik fehér piskóta lapot, erre kenünk a csokis krémből egy réteget, majd megint a kakaós piskóta lap következik, amire a fehér krém kerül. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, és az egészet egyenletesen befedjük a csokis krémmel.
- A tetejét meggyel díszítjük. Majd minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x34x3,5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13389
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Ajánló
Tipp: Nem szükséges 2 tepsiben sütni. Mivel nekem sincs 2 egyforma tepsim, én úgy csináltam, hogy a sütőpapírt úgy tettem bele a tepsibe, hogy a felezővonalnál a sütőpapír közepét kihajtottam. Így olyan lett, mint egy fal, és nem engedte összefolyni a 2 féle tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bridge
24 recept
Ezt a sütit kifejezetten a receptversenyre készítettem, de mivel amúgy is jöttek vendégek, összekötöttük a kellemeset a hasznossal, így alig marad belőle. Imádom az olyan sütiket, amelyek nem túl édesek, és habkönnyű a tésztájuk. Na ez szerencsére pont ilyen lett!:) Meggyes csokis csodának neveztem el, így lette belőle ME-CSODA.:)