Meggyes-csokis mogyorókocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
1g finomliszt5 kcal
-
7g törökmogyoró42 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
6 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
21g növényi tejszín52 kcal
-
0g habfixáló1 kcal
-
8g meggylé3 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
176
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
15g finomliszt55 kcal
-
80g törökmogyoró503 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
Krém
-
76 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2121
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
8.9g törökmogyoró56 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
18.3g tojás23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
Krém
-
2.2g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
11.1g meggybefőtt8 kcal
-
5.5g étcsokoládé30 kcal
-
27.7g növényi tejszín69 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
11.1g meggylé4 kcal
-
5.5g víz0 kcal
Összesen
234
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
176
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 136 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2624.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.8 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
2121
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
3 db tojás
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
Krém
-
2 ek tejszínízű pudingpor
-
2.5 dl növényi tejszín
-
0.5 csomag habfixáló
-
1 dl meggylé
-
0.5 dl víz
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és a cukrot. Fehéredésig tovább keverjük.
- A lisztet, a keményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mogyoróval összekeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásos masszába.
- Egy 30×40 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, a kész masszát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Hűlés után kiborítjuk, óvatosan eltávolítjuk a papírt róla, és hosszában kettévágjuk. A krém 3/4 részét rákenjük az egyik fél tésztára, befedjük a másik fél tésztával, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.
Krém
- A pudingport kikeverjük a meggy levével, a vízzel, és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A meggyet nagyon apróra vágjuk, a csokoládét nagy lukú reszelőn lereszeljük.
- Ha a puding kihűlt, 0,5 dl tejszínnel kikeverjük, és beledolgozzuk a meggyet és a csokireszeléket.
- A maradék tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos masszához keverjük. Megbolondítható egy kevés rummal is a krém.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1326
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyon hasonlít az ízvilága a Feketeerdő torta krémjéhez...nagyon finom, könnyű piskótával.