r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis mogyorókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Meggyes-csokis mogyorókocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és a cukrot. Fehéredésig tovább keverjük.
  2. A lisztet, a keményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mogyoróval összekeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásos masszába.
  3. Egy 30×40 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, a kész masszát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. Hűlés után kiborítjuk, óvatosan eltávolítjuk a papírt róla, és hosszában kettévágjuk. A krém 3/4 részét rákenjük az egyik fél tésztára, befedjük a másik fél tésztával, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingport kikeverjük a meggy levével, a vízzel, és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A meggyet nagyon apróra vágjuk, a csokoládét nagy lukú reszelőn lereszeljük.
  3. Ha a puding kihűlt, 0,5 dl tejszínnel kikeverjük, és beledolgozzuk a meggyet és a csokireszeléket.
  4. A maradék tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos masszához keverjük. Megbolondítható egy kevés rummal is a krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1321
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon hasonlít az ízvilága a Feketeerdő torta krémjéhez...nagyon finom, könnyű piskótával.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...