Meggyes baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
A baklavához
-
30g réteslap89 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
11g búzadara38 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
100g meggy45 kcal
A sziruphoz
Összesen
563
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
563
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 177.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 740 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4960.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1356 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1994 mg
-
Nátrium 1345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 944.3 g
-
Cukor 653 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1567.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 926 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6938 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
5620
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A baklavához
- A cukorba beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a 4 tojást, majd a grízzel, joghurttal, olajjal jól összekeverjük a masszát. (Majd ezzel locsolgatjuk a réteslapokat.)
- A réteslapokat 2 egyenlő részre osztjuk (nálam 14-14 db), majd az első lapot beletesszük egy nagyobb, jól kiolajozott, magasabb falú tepsibe.
- Mindegyik lapot egyesével kenegetjük a masszával, míg el nem jutunk a feléig. Ha a lapok esetleg vékonyabbak, akkor kettesével kenegessük inkább.
- Ha a tésztamennyiség feléhez értünk, beleszórjuk a kimagozott meggyet, majd folytatjuk a lapok külön-külön kenegetését.
- A legfelső lapot csak olajjal kenjük meg,és elvagdaljuk a még nyers süteményt a kívántnagyságú szeletekre.
- 200 fokraelőmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd meglocsoljuk a meleg szirup felével (víz és cukor keveréke), ezután visszatesszük még 15-17 percre tovább sülni, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kész, meglocsoljuk a szirup másik felével is. Először soknak tűnhet a szirup, de ahogy telik az idő, a tészta szépen beissza azt, így nem szárad a sütemény.
- Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x42x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 8411
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Ajánló
A meggy lehet kicsivel több is, kevesebb is, ki hogy szereti, a levét nem muszáj kicsavarni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A recept Dél-Szerbiában élő rokonoktól származik. Édes is, savanyú is, nagyon finom!