r
Nosalty Logó

Meggyes baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 5620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    944.3 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6938 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Elkészítés

A baklavához

  1. A cukorba beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a 4 tojást, majd a grízzel, joghurttal, olajjal jól összekeverjük a masszát. (Majd ezzel locsolgatjuk a réteslapokat.)
  2. A réteslapokat 2 egyenlő részre osztjuk (nálam 14-14 db), majd az első lapot beletesszük egy nagyobb, jól kiolajozott, magasabb falú tepsibe.
  3. Mindegyik lapot egyesével kenegetjük a masszával, míg el nem jutunk a feléig. Ha a lapok esetleg vékonyabbak, akkor kettesével kenegessük inkább.
  4. Ha a tésztamennyiség feléhez értünk, beleszórjuk a kimagozott meggyet, majd folytatjuk a lapok külön-külön kenegetését.
  5. A legfelső lapot csak olajjal kenjük meg,és elvagdaljuk a még nyers süteményt a kívántnagyságú szeletekre.
  6. 200 fokraelőmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd meglocsoljuk a meleg szirup felével (víz és cukor keveréke), ezután visszatesszük még 15-17 percre tovább sülni, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kész, meglocsoljuk a szirup másik felével is. Először soknak tűnhet a szirup, de ahogy telik az idő, a tészta szépen beissza azt, így nem szárad a sütemény.
  7. Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x42x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8411
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Ajánló

A meggy lehet kicsivel több is, kevesebb is, ki hogy szereti, a levét nem muszáj kicsavarni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Dél-Szerbiában élő rokonoktól származik. Édes is, savanyú is, nagyon finom!

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...