r
Nosalty Logó

Medvetalp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica
Medvetalp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót ledaráljuk, a mazsolát pedig kicsit összevágjuk.
  2. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy edénybe öntjük, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Nem szabad sokáig főzin, csak éppen, hogy egy kicsit kezdjen el a massza forrni. Utána a tűzről levesszük és belekeverjük a lisztet.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 cm távolságra.
  4. Előmelegített sütőben 5 -6 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kicsit barnulni kezd.
  5. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel könnyen leválaszthatjuk a sütőpapírról.
  6. Míg a kekszek hűlnek, a mikróban megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat.
  7. A hideg kekszek közepére egy kevés csokoládét csorgatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 60244
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 12.

Ajánló

Jó tanács: Csak a szilikonos sütőpapíron lehet megsütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elmaradhatatlan karácsonyi sütemény ez nálunk. Mindig nagy sikert aratok vele a vendégek és a családom körében. Népszerűségét az is mutatja, hogy idén már 1 kg dióból készítettem...  

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...