Medvehagymás tortellini salsa di nocival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
83g finomliszt300 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
25g juhsajt95 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
330g finomliszt1201 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
7g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g dió654 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
100g juhsajt378 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3378
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
28.3g finomliszt103 kcal
-
18.8g tojás24 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.6g dió56 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
2.6g zsemlemorzsa10 kcal
-
8.6g juhsajt32 kcal
-
5.1g joghurt3 kcal
-
2.8g medvehagyma4 kcal
-
21.4g ricotta32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
289
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 112.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.9 g
Zsír
-
Összesen 176 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6694.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 966 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1633 mg
-
Nátrium 3526 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 451 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 618 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
3378
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
-
330 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 tk só
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
3 ek zsemlemorzsa
-
4 ek joghurt
-
0.5 csokor medvehagyma
-
25 dkg ricotta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Legelőször készítsük el a tésztaalapot, úgy két órával a felhasználás előtt. Ne hazai lisztet használjunk, mert nem elég jó a minősége a tésztanyújtáshoz. Én a Culinarisban találtam Barilla lisztet.
- 330 gramm lisztet kimérünk, hozzákeverünk egy tk sót, a konyhapulton tölcsért képezünk belőle, majd beleütünk négy tojást, villával felverjük. Apránként keverjük a lisztet a tojáshoz, közben a másik kezünkkel őrizzük, nehogy a tojás kiszaladjon. Ez az a pont, amikor csak egy ragacsos masszánk van, és hiába gyúrjuk, gyúrjuk, biztosnak tűnik, hogy sosem lesz olyan szép sima sárga gombóc, mint a fotón. Ez teljesen normális, de egy szakácskönyben sem említik, mindig úgy írják le, mintha minden simán menne, hát nem megy! Egyszercsak hipphopp előáll a gombóc, magunk sem tudjuk hogyan, de ott van. Tegyük folpakba, és vágjuk be a hűtőbe.
- Pihenésképp csináljuk meg a tölteléket, az legalább egyszerű: felaprítjuk a medvehagymát, és némi só, bors és reszelt juhsajt társaságában összekeverjük 25 dkg ricottával. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
- Készítsük el a mártást is, a salsa di nocit. A diót, fokhagymát és friss zsemlemorzsát mozsárba tesszük, összedolgozzuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat. Hozzákeverünk reszelt sajtot, joghurtot és sóval, borssal fűszerezzük.
- A tésztát kivesszük, a liszttel meghintett pultra helyezzük, és elővesszük a nyújtófát. A tésztát technikásan vékonyra nyújtjuk (ez is tök bonyolult, Szakácsok könyve 384-385 oldal, tessék elolvasni), majd ötujjnyi oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, én a vágáshoz a pizzavágót használtam.
- A négyzetekbe egy-egy adag tölteléket helyezünk, majd két átlós sarkát összecsípve formára hajtogatjuk. A kész tortelliniket 6 percig zubogó vízben főzzük, olajat ne tegyünk a vízhez, mert bevonatot képez rajta. Ha kifőtt, tányérra szedjük.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19561
- Feltöltés dátuma: 2008. április 24.
Ajánló
Még több kép itt: husosfazek.blog.hu
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Legutóbb megszületett bennem az elhatározás, hogy a tészta készítése nem a víz forralásával, hanem liszttel és tojással, majd gyúrással fog elkezdődni. Megvettem a legjobb lisztet, amit találtam, így nem volt kit hibáztatnom kudarc esetén magamon kívül. A tortellinikészítés azóta tervbe volt véve, hogy februárban részt vettem a Peccati di Gola olasz séfjének tanfolyamán. Persze ami a tanfolyamon pofonegyszerűnek és gördülékenynek tűnt, az a valóságban ezer Szkülla és Kharübdisz közti lavírozást jelent a tésztagyúrástól a kis négyzetek kivágásán át a tortellinik formázásáig. De végül sikerült minden. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/