Medvehagymás tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g szezámmag30 kcal
A töltelékhez
-
20g medvehagyma28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
14g tojás17 kcal
-
44 kcal
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g só0 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
A töltelékhez
-
80g medvehagyma113 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
55g tojás69 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
Összesen
2680
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
6.6g mangalica zsír59 kcal
-
11g tej6 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.5g só0 kcal
-
2.3g szezámmag13 kcal
A töltelékhez
-
8.8g medvehagyma12 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
5.5g krémsajt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.5g tej9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
6g tojás8 kcal
-
3.3g mandulapehely19 kcal
Összesen
292
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 1415 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7716.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 790 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 866 mg
-
Nátrium 5658 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 139.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
2680
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 847.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg mangalica zsír
-
1 dl tej
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2 tk só
A töltelékhez
-
8 dkg medvehagyma
-
5 dkg vaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
5 dkg krémsajt
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl tej
A kenéshez és a szóráshoz
-
3 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük.
- A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
- A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: kicsit langyosíthatjuk a tejet, így könnyebben elkeverhetjük benne az élesztőt.)
- Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
- A töltelékhez a megmosott, száraz medvehagyma leveleket nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített vajon 2-4 perc alatt megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük tejjel.
- Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Miután kihűlt a krém, hűtőbe tesszük a felhasználásig.
- Összeállítás:
- Másnap a hidegen kelt tésztát 30X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
- A hideg medvehagymás krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
- Szorosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (10-15 percet keleszthetjük is, de el is hagyhatjuk), felvert tojással bekenjük a tekercsek tészta részét, megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 295
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 31481
- Feltöltés dátuma: 2010. május 02.
Ajánló
Készíthetjük vendégváráskor, vagy egy jó beszélgetéshez sör-, vagy borkorcsolyának, de csomagolhatjuk reggelire, uzsonnára, kinek, hogy tetszik:)
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A medvehagymás tekercs alapja hidegen kelt tészta, a tölteléke aprított medvehagymás, sajtos krém. A recept saját ötlet:).