r
Nosalty Logó

Medvehagymás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7716.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    5658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük.
  2. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  3. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: kicsit langyosíthatjuk a tejet, így könnyebben elkeverhetjük benne az élesztőt.)
  4. Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  5. A töltelékhez a megmosott, száraz medvehagyma leveleket nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített vajon 2-4 perc alatt megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük tejjel.
  6. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  7. Miután kihűlt a krém, hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  8. Összeállítás:
  9. Másnap a hidegen kelt tésztát 30X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
  10. A hideg medvehagymás krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  11. Szorosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  12. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (10-15 percet keleszthetjük is, de el is hagyhatjuk), felvert tojással bekenjük a tekercsek tészta részét, megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31481
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Készíthetjük vendégváráskor, vagy egy jó beszélgetéshez sör-, vagy borkorcsolyának, de csomagolhatjuk reggelire, uzsonnára, kinek, hogy tetszik:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymás tekercs alapja hidegen kelt tészta, a tölteléke aprított medvehagymás, sajtos krém. A recept saját ötlet:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...