r
Nosalty Logó

Medvehagymás tekercs

NS
Medvehagymás tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

669
Kalória
15.4g
Fehérje
66.2g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
34.9g
Víz
86.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7716.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    5658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük.
  2. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  3. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: kicsit langyosíthatjuk a tejet, így könnyebben elkeverhetjük benne az élesztőt.)
  4. Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  5. A töltelékhez a megmosott, száraz medvehagyma leveleket nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített vajon 2-4 perc alatt megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük tejjel.
  6. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  7. Miután kihűlt a krém, hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  8. Összeállítás:
  9. Másnap a hidegen kelt tésztát 30X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
  10. A hideg medvehagymás krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  11. Szorosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  12. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (10-15 percet keleszthetjük is, de el is hagyhatjuk), felvert tojással bekenjük a tekercsek tészta részét, megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

A medvehagymás tekercs alapja hidegen kelt tészta, a tölteléke aprított medvehagymás, sajtos krém. A recept saját ötlet:).

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...