r
Nosalty Logó

Medvehagymás stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Medvehagymás stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 681 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 298 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 681 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9009.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 4081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az élesztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást, a tejet és az egészet hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék

  1. A megkelt tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a medvehagyma felét. A tészta mindkét hosszabbik oldalát középig behajtjuk, ismét lekenjük vajjal és rászórjuk a megmaradt medvehagymát. A tészta alsó részét középig hajtjuk, lekenjük vajjal, majd az alsó részt ráhajtjuk. Letarjuk és 30 percig kelesztjük.

Tetejére

  1. Ezután a tésztát kb 25 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a tetejét lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk sajttal, majd egy pizzavágóval rudakká vágjuk. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és addig kelesztjük amíg a sütő 180 °C - ra melegszik, majd szép pirosra megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1384
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás stangli
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...