Medvehagymás kalács Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
88g finomliszt319 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
5 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
25g görög joghurt26 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
594
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2376
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
44.7g finomliszt163 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
12.8g tej7 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
10.8g napraforgó olaj96 kcal
-
8.3g medvehagyma12 kcal
-
12.8g görög joghurt13 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
304
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
594
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 103.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3680.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 2468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 128.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
2376
kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A kimért liszttel elkeverjük a sütőport és a sót.
- A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az olajban egy botmixer segítségével pépesítjük a medvehagymát.
- Ezután egy dagasztógépbe rakjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, a medvehagymás olajat és a végén a sütőporos lisztes keveréket, majd dagasztani kezdjük, és amikor kezd egybeállni, szükség szerint adunk hozzá még lisztet, kb. 3-4 marékkal, de csak adagokban, ahogy a tészta megkívánja.
- Akinek nincs dagasztógépe, az természetesen ezt a műveletet kézzel végezze el, ha a tésztánk elérte a kellő állagot, áttesszük egy kelesztő tálba, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kettéosztjuk, és 2 db 40 cm-es rúddá sodorjuk, ezután összefonjuk, majd egy olajjal kikent, kb. 30 cm-es, hosszúkás szögletes formába tesszük, ismét letakarjuk, és kb. 25-30 percig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztánk tetejét felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 35-40 perc alatt, tűpróba. A megsült tésztát egy rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x12
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 558
- Feltöltés dátuma: 2016. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Nagyon egyszerű az elkészítése ennek a finom kalácsnak, reggelihez, vacsorához kitűnő választás. Forrás: net