r
Nosalty Logó

Medvehagymás babka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Medvehagymás babka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

598
Kalória
11.8g
Fehérje
59.5g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
35.2g
Víz
85.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7679.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    4975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet pedig elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a felfutott élesztős tejet, majd egységes tésztát gyúrunk. Ha megvan, fokozatosan hozzáadjuk kockánként a puha vajat, míg az összeset fel nem veszi a gombóc. Az alapos kidagasztás után kivajazott edénybe tesszük, majd konyharuhával vagy fóliával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A medvehagymát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépbe tesszük a dióval, olajjal és fűszerekkel. Rusztikusan krémesre dolgozzuk, és ha kell, tovább ízesítjük. Legyen kellően sós, ugyanis ez adja majd a babka fő ízét.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen egészen vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az egészet a medvehagymás pestóval (a tészta tőlünk távolabbi végén hagyjunk ki egy ujjnyi sávot, hogy a felcsavaráskor ne csorduljon túl a töltelék).
  3. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, majd a csigát középen elvágjuk egy éles késsel (az egyik végén hagyjuk egyben, ne vágjuk teljesen szét). A két fonatból szoros csavarással kalácsot fonunk úgy, hogy a szép, vágott felületek felfelé nézzenek.
  4. Kivajazunk egy kenyérformát, majd óvatosan áthelyezzük bele a babkát: félbehajtva, hogy a szebbik fele felfelé nézzen. Meleg helyen 30 percig utókelesztjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük. 40-50 perc alatt készre sütjük, ha felül nagyon elkezdene barnulni, letakarhatjuk alufóliával.
  5. A babkát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Önmagában is isteni, de tálalhatjuk némi olíva- vagy tökmagolajjal, friss tavaszi zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez méltó babkában?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!