r
Nosalty Logó

Medvehagymás babka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Medvehagymás babka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

598
Kalória
11.8g
Fehérje
59.5g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
35.2g
Víz
85.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
3.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7679.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    4975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet pedig elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a felfutott élesztős tejet, majd egységes tésztát gyúrunk. Ha megvan, fokozatosan hozzáadjuk kockánként a puha vajat, míg az összeset fel nem veszi a gombóc. Az alapos kidagasztás után kivajazott edénybe tesszük, majd konyharuhával vagy fóliával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A medvehagymát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépbe tesszük a dióval, olajjal és fűszerekkel. Rusztikusan krémesre dolgozzuk, és ha kell, tovább ízesítjük. Legyen kellően sós, ugyanis ez adja majd a babka fő ízét.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen egészen vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük az egészet a medvehagymás pestóval (a tészta tőlünk távolabbi végén hagyjunk ki egy ujjnyi sávot, hogy a felcsavaráskor ne csorduljon túl a töltelék).
  3. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, majd a csigát középen elvágjuk egy éles késsel (az egyik végén hagyjuk egyben, ne vágjuk teljesen szét). A két fonatból szoros csavarással kalácsot fonunk úgy, hogy a szép, vágott felületek felfelé nézzenek.
  4. Kivajazunk egy kenyérformát, majd óvatosan áthelyezzük bele a babkát: félbehajtva, hogy a szebbik fele felfelé nézzen. Meleg helyen 30 percig utókelesztjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük. 40-50 perc alatt készre sütjük, ha felül nagyon elkezdene barnulni, letakarhatjuk alufóliával.
  5. A babkát szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Önmagában is isteni, de tálalhatjuk némi olíva- vagy tökmagolajjal, friss tavaszi zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez méltó babkában?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!