r
Nosalty Logó

Medvehagymapesztós rizottó sült zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rama
Medvehagymapesztós rizottó sült zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

452
Kalória
8.7g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
162.8g
Víz
-
Koleszterin
5.8g
Rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 2711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    976.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1535 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13475 micro
Összesen 2711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

medvehagymapesztó

  1. A csíkokra vágott medvehagymát, az olvasztott margarint, a porított szezámmagot, a sörélesztőpelyhet és a citromlevet késes aprítóba öntjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd krémesítjük.

sült zöldségek

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, majd sütőpapírra tesszük és meglocsoljuk az olvaszott margarinnal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és kicsit összeforgatjuk, hogy egységesen jusson a szemekre a zsiradékból és a fűszerekből.
  2. 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre pirítjuk.

rizottó

  1. Az aprított póréhagymát lepirítjuk a margarinon és chilivel, sóval, borssal ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a rizst, picit átpirongatjuk, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Amikor elfőtt az első adag alaplé a rizsről, öntsük rá a bort, így mire elkészül biztosan nem lesz savas ízű a rizottó.
  3. Mikor a bor is elfőtt a rizsről, jöhet ismét annyi alaplé amennyi ellepi, és ezt ismételgessük, amíg már majdnem teljesen puha a rizs és csak kb. két deci folyadék maradt. Amíg a rizottó rizs puhulgat, bőven el tudjuk készíteni a zöldségeket.
  4. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót (ha fagyasztottat használunk, előtte olvasszuk ki), majd a házi készítésű medvehagymapesztót is, és alaposan keverjük össze.
  5. A kész rizottóhoz keverjük hozzá a sült zöldségeket, egy pár szemet érdemes félretenni tálaláshoz a tetejére. Ha volt a medvehagymacsokorban virág, azt is rátehetjük díszítés gyanánt.
  6. Ízlés szerint szórjuk meg növényi parmezánnal, majd tálaljuk azon melegében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk a medvehagymát és imádjuk a rizottót is, így muszáj volt egyesítenünk a kettőt ebben a csodálatosan krémes, zöldségekkel telepakolt, pesztós rizottóban. A pesztót természetesen a medvehagymából készítettük el, a zöldségeket pedig külön, a sütőben pirítottuk meg, így még finomabb ízeket előcsalva belőlük. Már egy vékony csokorból is elkészíthetjük, szezonon kívül pedig nyugodtan cseréljétek a medvehagymát bazsalikomra, petrezselyemre vagy spenótra!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!