r
Nosalty Logó

Mediterrán töltött gömbcukkini

A kis gasztronauta
Mediterrán töltött gömbcukkini
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
60.7g
Fehérje
19.2g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
579.7g
Víz
185.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    579.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11610 micro
  • Lut-zea
    4223 micro
Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23220 micro
  • Lut-zea
    8445 micro
Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1654 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és ledaráljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és oreganóval fűszerezzük.
  2. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, felöntjük paradicsomlével, pár perces forralással besűrítjük, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
  3. A cukkiniket alaposan megmossuk, és éles késsel levágjuk a kalapját, majd kanállal kikaparjuk a belsejét, ezeket most nem használjuk fel. Egy kiolajozott, tűzálló tálba ültetjük a kis gömböket (ha nem állna meg, akkor vágjunk neki kis talpakat), belsejüket sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük pár csepp citromlével.
  4. A bazsalikomleveleket összetépkedjük, és hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz, ezután kanál segítségével megtöltjük vele a cukkiniket.
  5. A kalapjukat visszatesszük, kevés vizet locsolunk alá, és alufóliával lefedve 30 percig sütjük.
  6. 30 perc elteltével a fóliát levesszük róla, rátesszük a vékonyan felszeletelt mozzarella sajtot, és pirulásáig visszatesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem tudtam ellenállni ezeknek az ennivaló kis gömbcukkiniknek. Most csak egy egyszerű, paradicsomos-darált húsos töltelékkel készítettem, de biztosan fogok még vele kísérletezgetni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...