Mediterrán tengeri tál
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kagylóhoz
-
100g kagyló52 kcal
A fekete olívabogyó-krémhez
-
80g fekete olajbogyó93 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A búzadarás gnocchihoz
-
100g tej56 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A balzsamecetes zöldsalátához
-
80g salátakeverék10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
759
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kagylóhoz
-
100g kagyló52 kcal
A fekete olívabogyó-krémhez
-
80g fekete olajbogyó93 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A búzadarás gnocchihoz
-
100g tej56 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A balzsamecetes zöldsalátához
-
80g salátakeverék10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
759
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
A kagylóhoz
-
19.2g kagyló10 kcal
A fekete olívabogyó-krémhez
-
15.4g fekete olajbogyó18 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
-
1.3g kapribogyó0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
A búzadarás gnocchihoz
-
19.2g tej11 kcal
-
4.8g búzadara17 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A balzsamecetes zöldsalátához
-
15.4g salátakeverék2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g balzsamecet1 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
Összesen
145
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 265 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1840 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
759
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 265 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1840 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
759
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A kagylóhoz
A fekete olívabogyó-krémhez
-
80 g fekete olajbogyó
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A búzadarás gnocchihoz
A balzsamecetes zöldsalátához
-
80 g salátakeverék
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1.5 ek balzsamecet
-
1.5 ek olívaolaj
Elkészítés
A kagylóhoz
- Fekete olívabogyó krém: A fehérbort a felére főzzük, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Az olívabogyót és a fokhagymát apróra vágjuk, a kapribogyót jól átmossuk (azért nem jó a lében eltett, mert a kapribogyó nagyon átveszi a lé ízét), majd az összes összetevőt kézi botmixer poharába rakjuk, a borból csak 2 tk-lal, s az egészet pépesre turmixoljuk. Ha a végén kell bele só vagy bors pótoljuk, s minimum 6 órát a hűtőbe tesszük.
- Búzadarás gnocchi: A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a búzadarát, hogy ne legyen csomós. Főzzük még pár percig, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd elkeverjük benne a vajat, parmezánt, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Majd kézzel alaposan összedolgozzuk. A formákat kikenjük vajjal, és megszórjuk búzadarával, s 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Zöldsaláta: A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi balzsamecetet, amennyivel nekünk ízlik, s végül meglocsoljuk olívaolajjal, és egy üvegtálban jól összeforgatjuk. A végén a Szent Jakab kagyló héjába töltjük.
- A tál elkészítése: A kisült búzadarás gnocchi kosarakat megvárjuk, amíg kihűlnek. Mindegyikben elkenünk bő 1 tk fekete olívabogyó-krémet, majd a Szent Jakab kagylókat hirtelen tűzön meggrillezzük. Amikor készen vannak, a fekete olívabogyó-krém tetejére ültetünk kosaranként 1 db-ot. Szent Jakab kagyló héjába tett salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2305
- Feltöltés dátuma: 2012. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amíg mi készülünk az őszre, a mediterrán országok tengerpartján még javában zajlik az élet. A tenger meleg, a napsugarak perzselőek, az éttermek bővelkednek a tenger élőlényeivel az asztalon. Egy ilyen tálat mi is el tudunk készíteni, ezzel is egy kicsit felidézve a tengerpart élményeit.