r
Nosalty Logó

Mediterrán tengeri tál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán tengeri tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A kagylóhoz

  • 10 dkg kagyló (4 db friss Szent Jakab kagyló)

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Elkészítés

A kagylóhoz

  1. Fekete olívabogyó krém: A fehérbort a felére főzzük, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Az olívabogyót és a fokhagymát apróra vágjuk, a kapribogyót jól átmossuk (azért nem jó a lében eltett, mert a kapribogyó nagyon átveszi a lé ízét), majd az összes összetevőt kézi botmixer poharába rakjuk, a borból csak 2 tk-lal, s az egészet pépesre turmixoljuk. Ha a végén kell bele só vagy bors pótoljuk, s minimum 6 órát a hűtőbe tesszük.
  2. Búzadarás gnocchi: A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a búzadarát, hogy ne legyen csomós. Főzzük még pár percig, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd elkeverjük benne a vajat, parmezánt, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Majd kézzel alaposan összedolgozzuk. A formákat kikenjük vajjal, és megszórjuk búzadarával, s 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Zöldsaláta: A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi balzsamecetet, amennyivel nekünk ízlik, s végül meglocsoljuk olívaolajjal, és egy üvegtálban jól összeforgatjuk. A végén a Szent Jakab kagyló héjába töltjük.
  4. A tál elkészítése: A kisült búzadarás gnocchi kosarakat megvárjuk, amíg kihűlnek. Mindegyikben elkenünk bő 1 tk fekete olívabogyó-krémet, majd a Szent Jakab kagylókat hirtelen tűzön meggrillezzük. Amikor készen vannak, a fekete olívabogyó-krém tetejére ültetünk kosaranként 1 db-ot. Szent Jakab kagyló héjába tett salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2302
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amíg mi készülünk az őszre, a mediterrán országok tengerpartján még javában zajlik az élet. A tenger meleg, a napsugarak perzselőek, az éttermek bővelkednek a tenger élőlényeivel az asztalon. Egy ilyen tálat mi is el tudunk készíteni, ezzel is egy kicsit felidézve a tengerpart élményeit.

Hozzávalók

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...