r
Nosalty Logó

Mediterrán sült rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Mediterrán sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1504 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 2045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát két evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizst, néhány perc alatt üvegesre pároljuk és felengedjük hideg vízzel (célszerű bögrével kimérni a rizst, így könnyen tudjuk a rizs mennyiségéhez igazítani a szüksége vizet, az ugyanis a rizsnek a másfélszerese). Sóval ízesítjük, lefedjük és mérsékeljük a lángot. Körülbelül 15-20 perc alatt elkészül.
  2. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a tonhalat vékonyan bekenjük olívaolajjal, és felhevített serpenyőben oldalanként 30 másodpercet sütjük, majd felvágjuk 1 x 1 centiméteres darabokra. (A tonhal ekkor még nyers, de így jó, hiszen a sütőben majd megsül teljesen.) A megmosott koktélparadicsomokat és olajbogyókat félbe, a mozzarellát pedig akkora darabokra vágjuk, mint a tonhalat.
  3. Egy tálban összekeverjük a kész rizst a tonhallal és a többi hozzávalóval. Kivajazott hőálló tálba öntjük és betesszük a 200 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeverésen) 20 percre. Azonnal tálaljuk a sütés közben megtisztított és felszeletelt avokádóval körítve.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26306
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tetszés szerint variálható a sült rizs, segítségével a maradékok is frappánsan eltüntethetők a hűtőből, bár ezúttal (ahogy az alapanyagok is mutatják) nem ilyen célból készült, sőt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...