r
Nosalty Logó

Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A tésztához

Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A tésztához

Összesen 3497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A tésztához

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.7 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7785.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    478 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    658 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 3497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A tésztához

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd megsütjük benne a paprikákat.
  2. Ha a paprika megsült, akkor csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra.
  3. A paprikákat még forrón zacskóba tesszük, és lezárjuk. Így a saját hőjének köszönhetően könnyen elválik majd a hús a héjtól.
  4. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, majd ping-pong labda nagyságú golyókat formázunk belőle.
  5. A húsgombócokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 perc alatt megsütjük.
  6. Ezalatt elkészítjük a szószt. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  7. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, majd az apróra vágott paradicsomot.
  8. Miután a paradicsom kissé szétfőtt és levet eresztett, akkor beletesszük a megpucolt és összevágott sült paprikát.
  9. Fűszerezzük, néhány percig még forraljuk, majd elzárjuk alatt a tüzet.
  10. A tésztát kifőzzük, és a sült paprikás szósszal, valamint a húsgombócokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 541
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21237
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű nyári vacsora, amit nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fognak!

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...