r
Nosalty Logó

Mediterrán csirke Liongirl konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Liongirl
Mediterrán csirke Liongirl konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2575 micro
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4542.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    545 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10298 micro
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pácot a csirkéhez: a szezámolajat elkeverjük a szójaszósszal, worcestershire-szósszal és a felaprított zöldfűszerekkel. A csirkét beleforgatjuk a pácba, és félre tesszük.
  2. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és egy tűzálló edénybe halmozzuk. A fokhagymát a kés lapjával összenyomjuk, és ezt is a zöldségek közé tesszük.
  3. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, fűszerezzük sóval borssal.
  4. A zöldségek tetejére fektetjük a fűszeres csirkecombokat, és 200 C fokos sütőben alufóliával letakarva 45 percig sütjük, majd fólia nélkül további 15 percig pirítjuk.
  5. Könnyű nyári ebéd önmagában is, de tálalhatjuk friss tzatzikivel, vagy sűrű görög joghurttal meglocsolva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1594
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Liongirl 16 recept

Nagyon szeretjük a könnyű zöldséges köreteket és a ropogós sült húsokat. Ez a recept ötvözi két kedvencünket: a zöldségek ízessé sülnek a pirosló csirkehús alatt, miközben ízeik lágy szimfóniává állnak össze. Készíthetjük más fajta zöldségekkel is, illetve egyéb zöldfűszerekkel. A variációk száma végtelen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...