Mediterrán csicseriborsós egytál
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
83g csicseriborsó315 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g csicseriborsó1890 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2318
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
29.3g csicseriborsó111 kcal
-
29.3g paradicsom5 kcal
-
11.7g zöldpaprika2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
14g sárgarépa5 kcal
-
4.7g halványító zeller1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
136
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 176.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1328 micro
-
β-karotin 3446 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2145 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2990 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 1554 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.7 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 1060.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2054 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2972 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7966 micro
-
β-karotin 20677 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 12867 micro
-
Lut-zea 1929 micro
Összesen
2318
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 466 micro
-
β-karotin 1210 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 753 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csicseriborsó
-
2 közepes db zöldpaprika
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk egy késhegynyi szódabikarbónával a csicseriborsót.
- Másnap reggel nagyon jól átmossuk, és annyi vízben, hogy jól ellepje feltesszük főzni.
- Jó fél óra után a levet (felfogva egy másik edényben) leöntjük.
- A fazekunkat kitöröljük, beletesszük az olívaolajat, amin megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, vissza a csicseriborsót, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paprikát és a szárzellert, befűszerezzük, a felfogott vizéből hozzáadunk annyit, hogy ellepje és tovább főzzük.
- A felfogott vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg megpuhul, olyan főzelékszerűnek kell lennie, a szaft is besűrűsödik.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 1067
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 136655
- Feltöltés dátuma: 2012. október 02.
Ajánló
Pirított kenyér, olívaolajjal locsolva, oregánóval szórva, feta és nyers vöröshagyma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Szegény csicseriborsó nagyon rossz sorsra van ítélve, általában nem nagyon ismerjük, esszük, pedig a búza és zab mellett a legelső kultúrnövények egyike, annyi fehérje, vitamin és nyomelem van benne, hogy a húst tökéletesen helyettesítheti. Jól be kell fűszerezni, mert elég semleges íze van magában. Természetesen kuktában gyorsabban készíthetjük.