Mediterrán articsókás fetakrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
820
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.1g feta sajt22 kcal
-
8.1g krémsajt20 kcal
-
2.9g szárított paradicsom8 kcal
-
77.9g articsóka15 kcal
-
2.4g ajvár2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
68
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3426.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 1539 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 389.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 2293 micro
Összesen
820
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1341 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
100 g feta sajt
-
100 g krémsajt
-
3 ek ajvár
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A fetát villával összetördeljük.
- Az articsókát hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk szűrődni, durvára vágjuk.
- Az articsókát a durvára vágott fokhagymával, paradicsommal, az ajvárral és krémsajttal, konyhai aprítógépben krémesre dolgozzuk. Majd hozzákeverjük a fetát is.
- A krémet sóval, borssal, chilipehellyel és provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 854
- Feltöltés dátuma: 2016. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom szendvicskrém. Jól záródó edényben vagy csavaros befőttesüvegben a hűtőben akár 1 hétig is eláll. Ha az ajvár nagyon erős, a chilipehelyt el is hagyhatjuk.