Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
fasírt
-
14g tojás17 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
13g ketchup13 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
"máz"
-
13g ketchup13 kcal
Összesen
267
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
fasírt
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
100g ketchup101 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g snidling2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
"máz"
-
100g ketchup101 kcal
Összesen
2137
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
fasírt
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g zsemlemorzsa30 kcal
-
7.6g ketchup8 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g snidling0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30.4g darált marhahús43 kcal
-
30.4g darált sertéshús55 kcal
"máz"
-
7.6g ketchup8 kcal
Összesen
162
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3016 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
267
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.1 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 856 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6311.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 2144 mg
-
Nátrium 3227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 859 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 957 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 24124 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
2137
kcal
- 16% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1836 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
162
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
fasírt
-
2 db tojás
-
100 g zsemlemorzsa
-
100 g ketchup
-
2 ek snidling
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
40 dkg darált marhahús
-
40 dkg darált sertéshús
"máz"
-
100 g ketchup
Elkészítés
fasírt
- Egy nagy tálba ütjük a tojásokat, és fel is verjük őket. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a ketchupot, az előzetesen megpárolt reszelt hagymát, a paprikát, a snidlinget és az olívaolajat.
- Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Érdemes 5-10 percet állni is hagyni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát.
- Ekkor jöhet bele a darált hús, amivel alaposan - de nem túlkeverve - összedolgozzuk. Akkor jó az állaga, amikor olyan, mintha fasírtgolyót készítenénk, vagyis nem ragad nagyon a kezünkhöz.
- Egy kenyérformát alaposan kikenünk vajjal, majd belepakoljuk a darált húsos mixünket. Alaposan nyomogassuk bele a masszát, igyekezzünk a lehető legkevesebb levegőt hagyni benne, sütéskor ugyanis ez szétfeszíti a fasírtot. Formázzuk úgy, hogy a tetején középen kicsit magasabb legyen, mintha egy domb húzódna végig a gerincén.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol süssük 30-35 percig. Akkor sült át jól, amikor ha beleszúrunk valamit, tisztán jön ki.
"máz"
- Vegyük ki a sütőből a fasírtunkat, és kenjük meg a tetejét egyenletesen ketchuppal.
- Tegyük vissza, és valamivel alacsonyabb hőfokon 10-15 perc alatt süssük rá a ketchupot.
- Amikor elkészült, egy spatulával vagy késsel válasszuk el az edény oldalától, majd hagyjuk abban hűlni legalább fél órát. Amikor ez letelt, ügyesen szedjük ki a fasírtot egy tányérra, és szeleteljük
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 39004
- Feltöltés dátuma: 2021. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha kipróbáljátok ezt a receptet, már azt is érteni fogjátok, miért imádják annyira az USA-ban. Ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni sem, csak az arányokra kell nagyon figyelni, hogy szeletelhető legyen a végeredmény.