r
Nosalty Logó

Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

1140
Kalória
27.7g
Fehérje
154.7g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
65g
Víz
260.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
54.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 4555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 4555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tejből lehet, hogy kevesebb is elég.
  2. Egy órát kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha kb. duplájára kelt, akkor 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megmosott mazsolával megszórjuk és feltekerjük. Ezután a két végét egymáshoz hajtjuk, majd összenyomogatjuk kissé és ezt a gyűrűt belehelyezzük a kizsírozott/olajozott kuglófformába. A formában hagyjuk megint kb. fél órát kelni, hogy jól felemelkedjen.
  4. Ha a formában is megkelt, akkor előmelegített sütőben megsütjük. A formából egyből kiborítjuk, és rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A sodó elkészítéséhez: kb. 2 dl-nyi tejet és a többi hozzávalót simára keverjük. Közben a maradék (kb. 5 dl-nyi) tejet feltesszük forrni.
  6. Ha forr a tej, kanalazunk belőle a simára kevert részhez, hogy a tojást össze ne kapja, és ha az fellangyosodott, hozzáöntjük a forró tejhez, és addig forraljuk tovább közben megállás nélkül kevergetve (nehogy odakapja az alját), amíg újra fel nem forr és látjuk, hogy kissé besűrűsödött.
  7. A kihűlt kuglófot szeletekre vágjuk, és megöntözzük a forró sodóval, így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kelt jellege miatt ez a kuglóf frissen a legfinomabb, vagy még másnap. A sodó kissé folyós, nem sűrű az állaga. Ezt ebédre utánavalónak egy kiadósabb levest követően szoktam készíteni, vagy délutáni csemegének. A felét simán szoktam hagyni, nem szórom be mazsolával, hogy a kisfiam is tudjon falatozni belőle, mert ő is nagyon szereti. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!