Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kuglófhoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
11g mazsola33 kcal
-
18 kcal
A vaníliasodóhoz
-
28g tojás35 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
175g tej98 kcal
-
19 kcal
Összesen
1140
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kuglófhoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
44g mazsola132 kcal
-
71 kcal
A vaníliasodóhoz
-
110g tojás138 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
700g tej392 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
4555
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kuglófhoz
-
24.2g finomliszt88 kcal
-
12.1g tej7 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
2.1g mazsola6 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A vaníliasodóhoz
-
5.3g tojás7 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
33.9g tej19 kcal
-
4 kcal
Összesen
221
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1140
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 172.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3680.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1338 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 260 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
4555
kcal
- 10% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A kuglófhoz
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
3 dkg élesztő
-
6 dkg cukor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
15 dkg vaj
-
2 marék mazsola
A vaníliasodóhoz
-
2 db tojás
-
1 csapott ek finomliszt
-
7 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A kuglófhoz
- A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tejből lehet, hogy kevesebb is elég.
- Egy órát kelesztjük meleg helyen.
- Ha kb. duplájára kelt, akkor 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megmosott mazsolával megszórjuk és feltekerjük. Ezután a két végét egymáshoz hajtjuk, majd összenyomogatjuk kissé és ezt a gyűrűt belehelyezzük a kizsírozott/olajozott kuglófformába. A formában hagyjuk megint kb. fél órát kelni, hogy jól felemelkedjen.
- Ha a formában is megkelt, akkor előmelegített sütőben megsütjük. A formából egyből kiborítjuk, és rácson hagyjuk kihűlni.
- A sodó elkészítéséhez: kb. 2 dl-nyi tejet és a többi hozzávalót simára keverjük. Közben a maradék (kb. 5 dl-nyi) tejet feltesszük forrni.
- Ha forr a tej, kanalazunk belőle a simára kevert részhez, hogy a tojást össze ne kapja, és ha az fellangyosodott, hozzáöntjük a forró tejhez, és addig forraljuk tovább közben megállás nélkül kevergetve (nehogy odakapja az alját), amíg újra fel nem forr és látjuk, hogy kissé besűrűsödött.
- A kihűlt kuglófot szeletekre vágjuk, és megöntözzük a forró sodóval, így tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5785
- Feltöltés dátuma: 2012. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kelt jellege miatt ez a kuglóf frissen a legfinomabb, vagy még másnap. A sodó kissé folyós, nem sűrű az állaga. Ezt ebédre utánavalónak egy kiadósabb levest követően szoktam készíteni, vagy délutáni csemegének. A felét simán szoktam hagyni, nem szórom be mazsolával, hogy a kisfiam is tudjon falatozni belőle, mert ő is nagyon szereti. :)