r
Nosalty Logó

Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás kelt kuglóf vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 4555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 4555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tejből lehet, hogy kevesebb is elég.
  2. Egy órát kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha kb. duplájára kelt, akkor 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megmosott mazsolával megszórjuk és feltekerjük. Ezután a két végét egymáshoz hajtjuk, majd összenyomogatjuk kissé és ezt a gyűrűt belehelyezzük a kizsírozott/olajozott kuglófformába. A formában hagyjuk megint kb. fél órát kelni, hogy jól felemelkedjen.
  4. Ha a formában is megkelt, akkor előmelegített sütőben megsütjük. A formából egyből kiborítjuk, és rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A sodó elkészítéséhez: kb. 2 dl-nyi tejet és a többi hozzávalót simára keverjük. Közben a maradék (kb. 5 dl-nyi) tejet feltesszük forrni.
  6. Ha forr a tej, kanalazunk belőle a simára kevert részhez, hogy a tojást össze ne kapja, és ha az fellangyosodott, hozzáöntjük a forró tejhez, és addig forraljuk tovább közben megállás nélkül kevergetve (nehogy odakapja az alját), amíg újra fel nem forr és látjuk, hogy kissé besűrűsödött.
  7. A kihűlt kuglófot szeletekre vágjuk, és megöntözzük a forró sodóval, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5785
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt jellege miatt ez a kuglóf frissen a legfinomabb, vagy még másnap. A sodó kissé folyós, nem sűrű az állaga. Ezt ebédre utánavalónak egy kiadósabb levest követően szoktam készíteni, vagy délutáni csemegének. A felét simán szoktam hagyni, nem szórom be mazsolával, hogy a kisfiam is tudjon falatozni belőle, mert ő is nagyon szereti. :)

Hozzávalók

A kuglófhoz

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk