r
Nosalty Logó

Mazsolás fonott kalács

Atkáriné Terike
Mazsolás fonott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

616
Kalória
13.4g
Fehérje
94.7g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
34.2g
Víz
245.4g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
34.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 2470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejbe egy kevés sót és egy ek cukrot teszünk, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
  2. A lisztet meg a tojások sárgáját jól kidolgozzuk, és a reszelt citromhéjat meg a mazsoláthozzáadjuk. Közepes keménységű tésztát készítünk.
  3. Megkelesztjük, majd lisztezett deszkán háromrúddá sodorjuk, és összefonjuk.
  4. Kiolajozott tepsiretesszük, és megkenjük tojással. Még 20 percigkelesztjük, végül megszórjuk kristálycukorral.
  5. Forró sütőbe tesszük, de később mérsékeljük a tüzet. Szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x12

Tegnap sütöttem, de ma is meg kell ismételni!  Én egy magas szélű, keskeny tepsibe tettem, és így néz ki. A mazsolát forró vízbe áztattam, és nagyon puha lett. Kenyérsütőgépbe tettem dagasztani, és megkeleszteni, majd kivettem, és tepsiben, gázsütőben sütöttem meg. Szerintem meg lehet sütni a kenyérsütőgépben is. Nagyon finom, könnyű, mutatós.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...