r
Nosalty Logó

Matcha teás gesztenyerolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Matcha teás gesztenyerolád
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

198
Kalória
4.3g
Fehérje
17.2g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
14.9g
Víz
51.9g
Koleszterin
683mg
Rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 1585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 1585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát úgy készítjük, mint hagyományosan. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is.
  2. A lisztet, a keményítőt és a matcha teaport összekeverjük.
  3. A tojássárgás krémbe keverjük három részre osztva a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd kis adagonként beleforgatjuk a szilárd összetevőket is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesre simítjuk, néhányszor odaütögetjük a tepsit az asztalhoz, hogy a buborékok eltávozzanak a tésztából.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a tésztát (tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e).
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk langyosra hűlni a tésztát, csak akkor vesszük ki. Ekkor a sütőpapírral együtt feltekerjük, hogy hidegen ne törjön el. Még egy konyharuhába is betekerjük, hogy ne száradjon ki és a formáját megtartsa. Közben összekeverjük a krémet.

Töltelék

  1. Keverőtálban robotgéppel összeállítjuk a krémet, amit a kihűlt tésztán oszlatunk el egyenletesen.
  2. A megkent tésztát feltekerjük, fóliába csavarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnapra jól szeletelhető roládot kapunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A Fuji étteremben járva ettünk hasonló desszertet. Nem tudtam, mi van benne, csak a matchát és a gesztenyét ismertem fel, így magamra voltam hagyatva, hogyan készítsem el. Mivel ott nagyon ízlett a sütemény, így beletettem azokat az alapanyagokat, amit magam is kedvelek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!