r
Nosalty Logó

Másnap is puha káposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Másnap is puha káposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A tésztához

A sütéshez

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A tésztához

A sütéshez

Összesen 4093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A káposztához

A tésztához

A sütéshez

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposzta külső leveleit, ha szükséges, eltávolítjuk, majd lereszeljük, vagy robotgépben apróra daráljuk. Egy nagy tálban lesózzuk, és hagyjuk állni.
  2. Közben egy közepes lábasban libazsírt olvasztunk, rajta egy nagyobb kanál cukrot karamellizálunk, erre dobjuk aztán a jól kifacsart káposztát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kis őrölt köménnyel megszórjuk, és puhára pároljuk, ezután hagyjuk kihűlni, közben átkeverjük párszor.

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral és ott középen összekeverjük.
  2. Ha felfutott, hozzáadjuk a zsírt, és a sót, ezzel (vigyázzuk, mert a káposzta is sós), ezekkel összemorzsoljuk, majd a tojással és a tejföllel összedolgozzuk a tésztát.
  3. Lisztezett tálban, letakarva, lehetőleg melegben hagyjuk kelni egy órát.
  4. Lisztezett felületre kiborítjuk a tésztát, téglalap alakúra, úgy 1,5 centisre kinyújtjuk, a tetejét megkenjük vékonyan káposztával.
  5. Képzeletben háromfelé osztjuk a téglalap felületét, majd két oldalról behajtjuk, itt a tetejét is megkenjük, és ezt is behajtjuk két oldalról.
  6. Fejjel lefelé fordítjuk, és kinyújtjuk megint 1,5-2 centis vastagságúra, még úgy, hogy a káposzta ne lyukassza át.
  7. A tetejét éles késsel finoman, nem túl mélyen először átlósan, majd másik irányba, hogy szép kockás legyen végigvágjuk.
  8. Aztán lisztezett pogácsaszaggatóval, vagy kávéspohárral kiszaggatjuk, így tesszük sütőpapíros tálcákra, és hagyjuk még kelni kb. egy 20 percet.
  9. Közben bemelegítjük a sütőt, alul-felül sütésre, 220 fokra.

A sütéshez

  1. A pogikat egy felvert tojással megkenjük, megszórjuk egész köménnyel, és sütőbe toljuk egyenként a tálcákat, akinek olyan jó a sütője, hogy többet is be tud tenni, és egyszerre sülnek, akkor hajrá! Nálam 3 tálca készült, egyenként 20 perc alatt.
  2. Hagyjuk hűlni kicsit, langyosan, hidegen és még másnap is tökéletes, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 9902
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden pogácsának megvan a maga szépsége, ami miatt imádjuk. A káposztás mind közül a legkarcosabb, legmarkánsabb, így vagy ez lesz a kedvence valakinek, vagy visszatér a biztonságot nyújtó sajtoshoz. Ez a recept azért szuper, mert olyan alapanyagok kerültek a tésztába, amelyek miatt még másnap is szuperfriss marad a pogi, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A káposztához

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...