Mascarponés sültpaprika-leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g kápia paprika32 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
223
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g kápia paprika128 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
892
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
29.6g kápia paprika6 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.9g mascarpone20 kcal
-
49.4g zöldség alaplé3 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
43
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 2269 micro
-
β-crypt 603 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
223
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3642.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 3235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 724.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 872 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 665 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 300 micro
-
β-karotin 9078 micro
-
β-crypt 2414 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
892
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 254 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg kápia paprika
-
20 dkg paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
chili ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet cukor
Elkészítés
- A megmosott paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kb. 200 fokon megsütjük őket, amíg összeesnek. A sütőből kivéve, alufóliával betakarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát, és darabokra vágjuk.
- Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a hámozott és darabolt paradicsomot, majd egy rövid ideig együtt pároljuk, felöntjük az alaplével, és kb. 15 percig lassan főzzük, közben fűszerezzük sóval, borssal és chilivel.
- A tűzről levéve belerakjuk a darabolt sült paprikát, a bazsalikomot, és egy botmixer segítségével simára dolgozzuk, végül hozzáadjuk a mascarponét, és azzal is simára mixeljük.
- Ezután a tűzre téve egy pár percig átmelegítjük, ha szükséges, kevés alaplével hígíthatjuk, majd beállítjuk az ízeket, cukrozzuk, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4964
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ismét egy finom, pikáns ízű leves, érdemes kipróbálni, nálunk felkerült a családi étlapra! Forrás: net