r
Nosalty Logó

Mascarponés pudingos epertorta

Tomatotree
Mascarponés pudingos epertorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

633
Kalória
11.8g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
38.6g
Zsír
87.3g
Víz
90g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
36.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3560.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    698.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 5057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A kiolvadt eperről a levét leöntjük, az eperszemeket összeturmixoljuk, és szűrőn vagy szitán átnyomkodjuk, hogy az apró magvaktól megszabaduljunk. (Ez a leghálátlanabb feladat az egészben!:)) Kapunk kb. 2 dl tömény epervelőt. A tejet a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk az epervelőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Ha kihűlt az eperpuding, robotgéppel fellazítjuk, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a mascarponét. Közben a fél dl tejben elkeverjük a zselatint, és az epres krémhez csurgatjuk.
  5. A tésztán elterítjük a krémet, kirakjuk a fagyott vagy félig kiolvadt eperszemekkel.
  6. A tortazselét előírásszerűen elkészítjük az előzőleg kiolvadt eperlével (2,5 dl kell belőle) és cukorral, és a gyümölcsre öntjük. Kedvünk szerint mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
  7. Pár óra hűtés után tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Lassan itt az eperszezon, de még mindig van a mélyhűtőmben több zacskónyi finomság. Mascarpone is volt itthon, és az mindenki kedvence. Ez a torta született belőle, és mivel a krém túl sok lett, és hogy ne együk meg "csak úgy",  a kimaradó mennyiségből még futotta 4 koktélos pohárnyi Fehércsokis-epres krémre is. Ha ettől a maradéktól eltekintünk, akkor szerintem 25 dkg mascarpone is elég a krémhez. Az árnál is azt fogom megjelölni. És lehet, hogy legközelebb én lebutítom 3 tojásosra a tésztát, mert így olyan magas lett, hogy alig tudtam mivel befedni a hűtőben. A recept egy Ráma süteményes füzetben talált finomság újragondolása.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...