r
Nosalty Logó

Mascarponés pudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mascarponés pudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3560.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 5057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A kiolvadt eperről a levét leöntjük, az eperszemeket összeturmixoljuk, és szűrőn vagy szitán átnyomkodjuk, hogy az apró magvaktól megszabaduljunk. (Ez a leghálátlanabb feladat az egészben!:)) Kapunk kb. 2 dl tömény epervelőt. A tejet a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk az epervelőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Ha kihűlt az eperpuding, robotgéppel fellazítjuk, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a mascarponét. Közben a fél dl tejben elkeverjük a zselatint, és az epres krémhez csurgatjuk.
  5. A tésztán elterítjük a krémet, kirakjuk a fagyott vagy félig kiolvadt eperszemekkel.
  6. A tortazselét előírásszerűen elkészítjük az előzőleg kiolvadt eperlével (2,5 dl kell belőle) és cukorral, és a gyümölcsre öntjük. Kedvünk szerint mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
  7. Pár óra hűtés után tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 31735
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés pudingos epertorta
Tomatotree 262 recept

Lassan itt az eperszezon, de még mindig van a mélyhűtőmben több zacskónyi finomság. Mascarpone is volt itthon, és az mindenki kedvence. Ez a torta született belőle, és mivel a krém túl sok lett, és hogy ne együk meg "csak úgy",  a kimaradó mennyiségből még futotta 4 koktélos pohárnyi Fehércsokis-epres krémre is. Ha ettől a maradéktól eltekintünk, akkor szerintem 25 dkg mascarpone is elég a krémhez. Az árnál is azt fogom megjelölni. És lehet, hogy legközelebb én lebutítom 3 tojásosra a tésztát, mert így olyan magas lett, hogy alig tudtam mivel befedni a hűtőben. A recept egy Ráma süteményes füzetben talált finomság újragondolása.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...