Mascarponés pudingos epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
38g eper11 kcal
-
31g tej18 kcal
-
21 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
6g tej4 kcal
A tetejére
-
38g eper11 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5 kcal
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g eper90 kcal
-
250g tej140 kcal
-
171 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g tej28 kcal
A tetejére
-
300g eper90 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
41 kcal
Összesen
5057
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
10.1g tojás13 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
3.7g margarin26 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.5g margarin3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
13.8g eper4 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
22.9g mascarpone93 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.3g tej1 kcal
A tetejére
-
13.8g eper4 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.3g mandulapehely2 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 309 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3560.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1325 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.5 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 698.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 1001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1148 micro
Összesen
5057
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
16 dkg cukor
-
8 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
14 dkg finomliszt
A krémhez
-
30 dkg eper
-
2.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
50 dkg mascarpone
-
1 ek zselatin
A tetejére
-
30 dkg eper
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek cukor
-
1 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig (25-30 perc) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a krémet. A kiolvadt eperről a levét leöntjük, az eperszemeket összeturmixoljuk, és szűrőn vagy szitán átnyomkodjuk, hogy az apró magvaktól megszabaduljunk. (Ez a leghálátlanabb feladat az egészben!:)) Kapunk kb. 2 dl tömény epervelőt. A tejet a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk az epervelőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- Ha kihűlt az eperpuding, robotgéppel fellazítjuk, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a mascarponét. Közben a fél dl tejben elkeverjük a zselatint, és az epres krémhez csurgatjuk.
- A tésztán elterítjük a krémet, kirakjuk a fagyott vagy félig kiolvadt eperszemekkel.
- A tortazselét előírásszerűen elkészítjük az előzőleg kiolvadt eperlével (2,5 dl kell belőle) és cukorral, és a gyümölcsre öntjük. Kedvünk szerint mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
- Pár óra hűtés után tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 31812
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tomatotree
262 recept
Lassan itt az eperszezon, de még mindig van a mélyhűtőmben több zacskónyi finomság. Mascarpone is volt itthon, és az mindenki kedvence. Ez a torta született belőle, és mivel a krém túl sok lett, és hogy ne együk meg "csak úgy", a kimaradó mennyiségből még futotta 4 koktélos pohárnyi Fehércsokis-epres krémre is. Ha ettől a maradéktól eltekintünk, akkor szerintem 25 dkg mascarpone is elég a krémhez. Az árnál is azt fogom megjelölni. És lehet, hogy legközelebb én lebutítom 3 tojásosra a tésztát, mert így olyan magas lett, hogy alig tudtam mivel befedni a hűtőben. A recept egy Ráma süteményes füzetben talált finomság újragondolása.