r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehércsokis epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Mascarponés-fehércsokis epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

Elkészítés

Piskótalap

  1. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sűrű sziruppá főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A forró szirupot folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Majd egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben sütjük mérsékelt tűzön.
  5. A kihűlt tortát két lapba vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, és kirakjuk a félbevágott eperrel. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Krém

  1. A fehér csokit felolvasztjuk a tejszínben, majd jól lehűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük.
  2. A csokis tejszínhabot hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11378
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-fehércsokis epertorta
labopetra 65 recept

Egy könnyű, nyári torta, amit elkészíteni is egyszerű. Kész piskótalap is jó hozzá.

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...