r
Nosalty Logó

Mascarponés-eperhabos-csokoládés torta glutén- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PiciPingi
Mascarponés-eperhabos-csokoládés torta glutén- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggyzselé

Csokikrém

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

Habcsók

Torta bevonásához és díszítéséhez

Csoki csorgatásához

Összesen 1171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggyzselé

Csokikrém

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

Habcsók

Torta bevonásához és díszítéséhez

Csoki csorgatásához

Összesen 7011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Meggyzselé

Csokikrém

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

Habcsók

Torta bevonásához és díszítéséhez

Csoki csorgatásához

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    386.6 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    3193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 7011 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Meggyzselé

Csokikrém

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

Habcsók

Torta bevonásához és díszítéséhez

Csoki csorgatásához

Elkészítés

Piskóta

  1. A habcsóknál a tojásfehérjéket és a 12 dkg cukrot hőálló edénybe tesszük, és vízgőzre helyezzük. Felolvasztjuk a kristálycukrot folyamatos kevergetés mellett, és csípősre melegítjük. Csípősre, vagyis addig, amíg az ujjunknak már eléggé meleg. Ezután beleöntjük egy másik edénybe, és addig verjük, amíg jó kemény és fehér habot nem kapunk, kb. 5 perc, itt leállunk, beletesszük a 2 kiskanál porcukrot, és további 3 percig verjük. Habzsákba töltjük.
  2. A habzsák oldalán piros, zselés ételfestékkel csíkokat húzunk, és beletöltjük a habcsókmasszát. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis „rózsákat” nyomunk egymás mellé, de nem túl szorosan. A sütőt beállítjuk 80 fokra, és kb. 2 óráig szárítjuk.

Meggyzselé

  1. A sütőt előmelegítjük, nekem elektromos sütőm van, alul-felül sütésre állítottam, 180 fokra. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd egy hagyományos piskótát sütünk 4 tojásból.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket keményebb habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat, cukorral, vízzel és a sütőporral habosra keverjük, kézi habverővel. Majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéket, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot, és ezáltal légies maradjon a massza.
  3. Beleöntjük a formába, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha jó, kivesszük, teljesen kihűtjük, az aljáról leszedjük a sütőpapírt, és 3 felé vágjuk. Előkészítjük a meggyzselének az alsó és a középső réteget, mivel gyorsan kell dolgozzunk a zselével.
  4. A mirelit meggyet egy lábosba tesszük, kissé kiengedve, és meghintjük a 3 teáskanál porcukorral, majd összekeverjük. Lassú tűzön pépessé főzzük, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet. Amikor már jó pépes, egy szűrőn átnyomkodjuk, amennyire tudjuk, vagy esetleg turmixolhatjuk is, én a szűrőt használtam, ügyeljünk, mert nagyon forró. Majd beleöntjük a 2 tasak tortazselét, gyorsan összekeverjük, ahogy kezd hatni a zselatin, ráöntjük a piskótalapokra, és ahogy tudjuk, elkenjük rajta.

Csokikrém

  1. A csokikrémet vízgőz fölött készítjük el. Először beleöntjük a tejszínt, kicsit melegítünk rajta, majd beletördeljük a csokit, és szépen felolvasztjuk a tejszínben. Hagyjuk kissé kihűlni, de annyira, hogy még kenhető legyen, de ne folyós.
  2. Az epres krémhez az epret 250 ml tejjel 6 dkg cukorral felteszünk főni. A maradék tejet a szamócás pudinggal csomómentesre elkeverjük. Amikor az eper kezd puhulni, levesszük a tűzhelyről, és turmixszal pépesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a szamócapudingot, és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Azért, hogy ne bőröződjön be a teteje, frissentartó fóliát tegyünk a tetejére, közvetlenül érintkezve a krémmel.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a fehér csokit és az epres masszát, végül a zselatinfixet és a piros gél ételfestéket. Az egészet jól összekeverjük. (A díszítéshez hagyunk meg bő 3-4 evőkanálnyit.)

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

  1. Az alsó, már meggyzselés piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rákanalazzuk a csokikrém felét, elegyengetjük, a tetejére tördelünk habcsókot, majd kicsit a hűtőbe tesszük, kb. 5 percre.
  2. Kivesszük, és jöhet az epres-mascarponés krém fele, majd rá a meggyzselés piskóta, csokikrém másik fele, habcsók, az epres-mascarponés krém másik fele és az utolsó piskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A díszítéshez a 150 ml tejszínt kemény habbá verjük, és az epres mascarponés krémből kimaradt bő 3-4 evőkanálnyit jól összekeverjük a tejszínnel, majd végül még rakunk bele piros gél ételfestéket.
  4. Másnap reggel kivesszük, és a díszítésre szánt krém egy részével bevonjuk a tortát, a tetejéről lefelé a díszítésre szánt csokival lecsorgatjuk (amit ugyanúgy készítünk el, mint a csokikrémet). A krém másik részével a tetejére habzsákból „rózsákat” nyomunk, és a maradék habcsókkal is díszítjük, és a tetejére tördelünk belőlük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4365
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-eperhabos-csokoládés torta glutén- és laktózmentesen
PiciPingi 3 recept

Igaz, kicsit időigényes, de a végeredmény magáért beszél. Saját készítésű habcsók helyett használhatunk boltit, és azzal időt tudunk spórolni.

Hozzávalók

Piskóta

Meggyzselé

Csokikrém

Epres-mascarponés-fehércsokis-krém

Habcsók

Torta bevonásához és díszítéséhez

Csoki csorgatásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...