r
Nosalty Logó

Mascarponekrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Mascarponekrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 5007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 5007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. 6 tojásból szokásosan csokis piskótát készítünk.
  2. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként beledolgozzuk a cukrot.
  4. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  5. A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  6. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a mascarponés krémhez

  1. Amíg sül a torta, elkészítjük a mascarponés krémet. A mascarponekrémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet.
  2. Külön egy magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, s a kettőt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény, és nem lesz benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
  3. Ezt pár órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a csokitortát, amit előtte 3 fele vágunk.
  4. Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
  5. Én vettem kék, sárga és fehér színű marcipánmasszát. A kéket kinyújtottam nejlon zacskón úgy, hogy a nyújtódeszkára raktam egy nejlon zacskót, erre helyeztem a meglangyosított marcipánmasszát, majd erre egy másik nejlon zacskót raktam, s szépen, óvatosan kinyújtottam. Közben forgattam, hogy aránylag kerek marcipánt kapjak.
  6. Utána a sárga és a fehér marcipánmasszából kisebb darabot vágtam, s azokat is ugyanígy kinyújtottam, majd tésztakinyomóval a sárgából egy hold alakot csináltam, a fehérből pedig sok csillagot nyomtam ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7183
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Születésnapra, de bármilyen alkalomra ajánlom ezt a finom, csokikrémes csokitortát...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát fiam részére készítettem, akit érdekel a csillagászat...

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a mascarponés krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...