Mascarponekrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a mascarponés krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Díszítéshez
-
42g marcipán193 kcal
Összesen
418
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a mascarponés krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
46 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Díszítéshez
-
500g marcipán2310 kcal
Összesen
5007
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
22.3g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a mascarponés krémhez
-
16.9g mascarpone68 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
13.5g habtejszín40 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Díszítéshez
-
33.8g marcipán156 kcal
Összesen
339
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
418
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.4 g
Zsír
-
Összesen 303 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2359.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1055 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.4 g
-
Cukor 367 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 356.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1487 micro
Összesen
5007
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a mascarponés krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Díszítéshez
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- 6 tojásból szokásosan csokis piskótát készítünk.
- Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként beledolgozzuk a cukrot.
- A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a mascarponés krémhez
- Amíg sül a torta, elkészítjük a mascarponés krémet. A mascarponekrémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet.
- Külön egy magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, s a kettőt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény, és nem lesz benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
- Ezt pár órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a csokitortát, amit előtte 3 fele vágunk.
- Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
- Én vettem kék, sárga és fehér színű marcipánmasszát. A kéket kinyújtottam nejlon zacskón úgy, hogy a nyújtódeszkára raktam egy nejlon zacskót, erre helyeztem a meglangyosított marcipánmasszát, majd erre egy másik nejlon zacskót raktam, s szépen, óvatosan kinyújtottam. Közben forgattam, hogy aránylag kerek marcipánt kapjak.
- Utána a sárga és a fehér marcipánmasszából kisebb darabot vágtam, s azokat is ugyanígy kinyújtottam, majd tésztakinyomóval a sárgából egy hold alakot csináltam, a fehérből pedig sok csillagot nyomtam ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7183
- Feltöltés dátuma: 2015. május 30.
Ajánló
Születésnapra, de bármilyen alkalomra ajánlom ezt a finom, csokikrémes csokitortát...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Ezt a tortát fiam részére készítettem, akit érdekel a csillagászat...