r
Nosalty Logó

Mascarponekrém szederkalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponekrém szederkalappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 2769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát bekeverjük, kisütjük, amikor meghűlt, korongokat vágunk belőle.
  2. A krémhez simára keverjük a mascarponét, belekaparjuk a 2 rúd vaníliát, cukrot és a lime levét.
  3. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.
  4. A szedret felfőzzük a cukorral és a limelével.
  5. Szőrszitán áttörjük, és sűrűre visszaforraljuk.
  6. Gyűrűbe rakjuk a piskótát, majd a krémet, a végén a "szederlekvárt".
  7. Zöld pisztáciával és vaníliás tejhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18506
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Ajánló

Tokajit 3 puttonyig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom friss és kellemesen édes.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...