r
Nosalty Logó

Mascarpone-s epertorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarpone-s epertorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 4071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  4. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A krémhez a 25 dkg epret összeturmixoljuk. A tejet a pudingporral és a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a turmixolt epret, és az egészet kevergetve sűrűre főzzük.
  7. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t.
  8. A tésztára simítjuk, megrakjuk eperszemekkel, végül az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk. Tejszínhabbal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12041
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

Az eperkrém mascarpone nélkül is nagyon finom! Én mindig eperpudinggal készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy ismerősöm ajánlotta, nagyon bevált, ezért megosztom másokkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...