r
Nosalty Logó

Márványos-pudingos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Márványos-pudingos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokiöntethez

Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokiöntethez

Összesen 3146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A tetejéhez

A csokiöntethez

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7014.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejéhez

A csokiöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Fogjuk a tepsit, kivajazzuk, és kilisztezzük.
  4. A piskótatészta felét beletesszük, majd a maradék tésztába kakaóport teszünk, annyit , hogy jó sötétbarna legyen, majd ezt belecsurgatjuk össze-vissza a sima piskótatésztába. Így lesz majd olyan márványos.
  5. Majd megsütjük a tésztát.
  6. Elkészítjük a vaníliapudingot, de az egy liter tej helyett csak kb. 6 decit használunk, hogy ne legyen folyós, majd a kész piskóta tetejére rákenjük.
  7. Majd a tortabevonót vajjal felolvasztjuk, és a puding tetejére csorgatjuk össze-vissza úgy, hogy a fele megmaradjon.
  8. A megmaradt olvasztott csokiból lesz a csokiöntet. Hozzáadunk tejet és kakaóport, jól elkavarjuk. Ebből híg csokifolyadékunk lesz, ezért egy kis pohárkába 2-3 kanál lisztet teszünk, és a híg csokifolyadékból kimerünk, elkavarjuk, majd visszaöntjük már lisztesen, és így egy kicsit besűrítjük.
  9. Ha kész, akkor megvárjuk, míg jól kihűl, és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9466
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Kitalált süti! Valamennyire emlékeztet a gyerekkoromra, akkor nagy divat volt az, hogy egy nagy piskótakockához csokiöntetet kaptunk! Hát ez majdnem ugyanaz, csak felturbóztam!

Hozzávalók

A piskótához

A tetejéhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...