r
Nosalty Logó

Márványkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 951 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 951 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    405 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4659.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.4 g
  • Cukor
    686 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 7601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral együtt habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mandula aromát és a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, a fél dl kávét, és végül a tojások keményre felvert habját.
  3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  4. Míg sül a tészta, elkészítjük az előírás szerint a vaníliás pudingot, de csak 4 dl tejben cukor nélkül.
  5. Amíg hűl a puding, a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingkrémhez adjuk, és jól összedolgozzuk.
  6. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel.
  7. A tetejére az étcsokoládét megolvasztjuk 1 dl olajjal, és egyenletesen bevonjuk a csokimázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9111
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit átalakítottam a receptet, de a család szerette.:) Érdemes pár órára fogyasztás előtt hűtőbe tenni, úgy igazán összeérnek az ízek.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk