r
Nosalty Logó

"Gyere hozzám feleségül" csirke

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
"Gyere hozzám feleségül" csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

634
Kalória
61.6g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
218.3g
Víz
246.4g
Koleszterin
2.4g
Rost
8.9g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2532 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8607 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 634 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6585.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    1774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    873.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    34427 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 2532 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2382 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. Sózzuk be és borsozzuk meg ízlés szerint a csirkemelleket mindkét oldalukon. Melegítsük elő a sütőnket 200 fokra.
  2. Egy nagy tűz- és hőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a csirkemelleket, és pirítsuk őket 4-5 percig mindkét oldalukon, amíg kívül aranybarnára nem sülnek, majd vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre egy tányérra.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe locsonljunk pár csepp friss olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott/zúzott fokhagymát, chilipelyhet vagy pirospaprikát, a kakukkfüvet, és pirítsuk 1 percig, amíg illatos nem lesz.
  4. Adjuk hozzá a habtejszínt és a csirkealaplét, majd keverjük bele a reszelt parmezán sajtot. Keverjük össze, majd tegyük hozzá az aszalt paradicsomot is. Forraljuk össze, és hagyjuk, hogy a szósz enyhén besűrűsödjön (kb. 5 perc).
  5. Tegyük vissza a sült csirkemelleket a serpenyőbe, és forgassuk meg őket a szószban, hogy jól bevonja őket. Ezután mehet be serpenyőstül a sütőbe: süssük további 10-15 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és a szósz krémes nem lesz.
  6. Sütés után rendezzük el a csirkét egy tálon, kanalazzuk rá a mártást. A tetejére bazsalikomot teszünk. Tálaljuk forrón, például tésztával, rizzsel vagy friss kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Marry Me Chicken egy ínycsiklandó csirkeétel, amely gazdag, krémes-parmezános mártásban készül, szárított paradicsommal és fűszerekkel. Az étel az Egyesült Államokban, a Delish és a The New York Times gasztroszerzői által vált híressé, és az a legenda járja róla, hogy annyira finom, hogy bárkit le lehet venni vele a lábáról, akár még házassági ajánlatra is ösztönözhet. Innen ered a neve is: "Marry Me", azaz "Gyere hozzám feleségül" csirke. A Marry Me Chicken titka a szaftos csirkemell és a mártás ízei kombinációjában rejlik. A mártásban található tejszín, parmezán sajt, és a kissé édeskés aszalt paradicsom egy gazdag, ízletes szószt eredményez. A fűszerek, mint a kakukkfű és a bazsalikom, még intenzívebbé teszik az ízvilágot, ami tökéletesen harmonizál a csirkével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!